Kako zdravimo vnet mehur in zakaj pride?

Dan danes se zelo veliko žensk sooča z vnetim mehurjem in jih zboli vsaj polovica. Pri taki bakterijski okužbi si lahko pomagamo na različne načine, katere bomo našteli v nadaljevanju in kaj povzroča vnet mehur. Ko se soočamo s takimi težavami, je lahko zelo nadležno in se ne moremo skoncentrirati na delo. Za zdravljenje se lahko pozanimamo pri svojem osebnem zdravniku, ginekologu ali pa na spletu, saj imamo tudi tukaj že veliko nasvetov. Vendar vsi nasveti, ki jih zasledite na spletu za vnet mehur ni nujno, da bo pomagal tudi vam, ker se vsako telo med sabo razlikuje.

vnet mehur

Zakaj se pojavi vnet mehur?

Vnet mehur se pojavi zaradi bakterij, katere zaidejo v sečnice, ki so krajše in lahko hitro vstopijo v mehur. Po navadi pride zato, ker je v bližini zadnjika, zato je pomembno, da se po veliki in mali potrebi pravilno obrišemo v nasprotno stran, oziroma stran od mednožja. Prvi simptomi, ki se pojavijo za vnet mehur so boleče uriniranje, pekoč občutek po uriniranju in občutek po uriniranju, vendar ven ne pride nič. Po dolgem času lahko to postane zelo nadležno in nas ovira pri vsakdanjih opravilih.

Kako pravilno poskrbeti za vnet mehur?

Za vnet mehur moramo poskrbeti, tako, da čez dan pijemo dovolj tekočine (vsaka oseba naj bi na 25 kilogramov telesne teže spila en liter vode), omejimo uživanje alkoholnih pijač, kave in sladkih napitkov iz citrusov, saj radi dražijo mehur, ne zadržujemo urina in redno praznimo mehur, pomagamo si grelno blazino ali sedečimi kopeli, ter po opravljeni potrebi skrbimo za higieno in brišemo od spredaj nazaj in nikakor ne v obratni smeri, saj tako bakterije najhitreje pridejo do mehurja.

Včasih se zgodi, da vnet mehur že odide, vendar velikokrat se zgodi da pride nazaj in smo spet na istem mestu. Antibiotiki ne pomagajo vedno, saj oslabijo tudi dobre bakterije, katere pomagajo, da ne pride do vnetja. Bolje je, da namesto antibiotikov uporabljamo rastlinska zdravila, katera ublažijo pekoč občutek in razmnoževanje bakterij. Zelo dobro pomaga tudi brusnični sok, suhe brusnice ali pa marmelada iz brusnic. Učinkujejo tako, da ščitijo steno mehurja, in se bakterije ne morejo prijeti na njo. najbolje jih je uživati pred spanjem, da tam ostanejo celo noč in se tam popolnoma razvijejo.

Poleg vsega tega kar smo našteli zgoraj, kaj vse je potrebno delati je torej osebna higiena najbolj pomembna. Vsak dan je prav tako potrebno menjavati spodnje perilo, kar naj bi naredil vsak, pred potrebno si je prav tako potrebno umiti roke, da ne prenesemo slabih bakterij na sluznico ko se brišemo, se dobro oblačimo tam spodaj, takoj hodimo na stranišče in tako naprej. Nekateri primeri so lahko zelo resni in ne želijo stran, zato je takrat potrebno poseči po antibiotikih. Če vas zanima še kaj se o tem pozanimajte pri svojem zdravniku, oziroma pri strokovnjaku za te zadeve, ki bodo predlagali zdravljenje glede na vaše telo in njegovo sposobnost, sicer pa naj bi naštete zadeve zgoraj pomagale skoraj vsaki ženski. Skrbite za svojo higieno in je ne zanemarjajte, če želite imeti brezskrbno življenje brez kakršnih koli težav.

Rate this post