Resasti bradovec dobro vpliva na naše živčevje

Kaj je resasti bradovec? Mogoče ste že slišali za drugo poimenovanje te rastline, oziroma gobe, kot na primer levja griva. Ima veliko zdravilnih učinkov in je precej popularna v Aziji, Severni Ameriki in Evropi. Uporablja se jo v različnih oblikah, nekaj njegovih izdelkov lahko najdete tudi na spletni trgovini Konopljarc, seveda pa ponujajo še ostale zdravilne izdelke. Torej resasti bradovec – zakaj je koristen in kje ga najdemo?

resasti bradovec

Resasti bradovec najdemo na starih podrtih drevesih. Ima zelo značilno obliko, zato ga ni težko opaziti. Je svetlejše oziroma skoraj bele, barve z podolgovatimi lasastimi okončinami. Če se boste opravljali nabirati take gobe je dovolj, da greste sami, če pa nabirate kaj drugega, vzemite še koga sabo, da ne boste domov prinesli strupenih gob. Varnost je na prvem mestu. Torej sedaj ko vemo kako zgleda resasti bradovec bi po mojem radi vedeli še zakaj je koristen kaj ne? Resasti bradovec pomaga pri raznih boleznih in težavah, ki izhajajo iz živčevja. Priporočljiv je ljudem, kateri se soočajo z izgubo spomina, čustvenim boleznim, demenco, sklerozo in z Alzheimerjevo boleznijo.

Bolezni, ki smo jih našteli zgoraj puščajo velike posledice na bolnike in družinske člane, oziroma osebe okoli njih. Včasih osebe pozabijo, kdo je njihova družina in spreminjajo osebnosti. Veliko je govora o takih zadevah, saj se je potrebno zavedati posledic katere pridejo na stara leta, ali pa še huje kaj prej. Torej sedaj veste zakaj je resasti bradovec tako zdravilen. Seveda še ni tako zelo poznan in jih večina zanj ne ve, vendar ga najdemo v večini zdravil v farmaciji. Če vas o njem zanima še kaj, lahko vedno pogledate na kakšno spletno stran in si o njem kaj novega preberete ali pa si kar zagotovite kakšno olje, oziroma prehransko dopolnilo. Prehransko dopolnilo ne pomeni da nje nadomestilo uravnotežene prehrane, vendar je le izdelek za boljše živčevje.

Rate this post