Fulfillment center poskrbi za vaše pošiljke

Prodaja preko spleta je vse bolj pogosta in veliko podjetij se ukvarja s spletnimi trgovinami. Če se tudi vi ukvarjate s spletno prodajo, morda iščete skladišče za odpošiljanje vaših paketov. Postopek pošiljanja paketov se morda zdi enostaven, vendar je treba v to vložiti kar nekaj dela in priprav. Ker si morate vzeti dovolj časa, da je celoten postopek izpeljan korektno, vam lahko zmanjka časa za ostale stvari, ki jih je treba postoriti pri vodenju podjetja. V takih primerih fulfillment center odlična izbira. Vaši izdelki so tako varno shranjeni v skladišču, paketi pa so odposlani v dogovorjenem času. S tem nimate vi nobenega dela in pridobljen čas lahko izkoristite za druge stvari.

fulfillment center

Postopek pošiljanja paketov

Ko vaša stranka naroči nek izdelek, se vam v sistemu pokaže opomnik, da je bil določen izdelek kupljen. Potem pa je treba ta izdelek tudi poslati. Če je treba izdelek poslati v Slovenijo, še ni tako velik problem. Lahko pa je problem večji, če ga je treba poslati v tujino.

Najprej morate imeti prostor, kjer hranite svoje izdelke. V velikih primerih prodajalci preko spleta nimajo dovolj prostora za shranjevanje vseh izdelkov in jim delajo gnečo v pisarni ali doma. Fulfillment center poskrbi, da bodo vaši izdelki shranjeni v skladišču.

Potem je treba izdelek tudi zapakirati. Če gre za eno stranko, še ni takega problema, lahko pa vas začne čas loviti, če gre za več strank. Tudi tukaj vam lahko fulfillment center močno pomaga, saj v njihovo ponudbo spada tudi pakiranje paketov za stranke. Za vas, po vaših navodilih, zapakirajo izdelke za stranke. Na tak način močno pridobite na času, ki ga lahko uporabite za druge stvari, ki se tičejo vaše spletne trgovine.

Na koncu morate vaš paket poslati. Dandanes so dostavljavci in pošta lahko zelo dragi. Treba je najti primernega dostavljavca, ki bo večkrat vaše pakete zagotovo, varno in poceni pripeljal na naslov stranke. Tudi to terja čas in kopico dogovarjanja. Spet vam tu lahko v pomoč skoči fulfillment center, ki za vas poceni in zagotovo dostavi pakete strankam. Ne samo v Slovenijo, dogovorite se lahko tudi, da se paket dostavi strankam na območju Evropske unije.

Rate this post