Estetska kirurgija – pot do boljše samopodobe

Samozavest in dobra samopodoba sta osnovni vodili, ki vam pomagata do boljšega počutja ter kakovosti življenja. V svetu, ki, zavedno ali nezavedno, ocenjuje vse okoli sebe, je potrebno vedno poskrbeti, da se v svojem telesu dobro počutimo. Pri tem je ključna odločitev o posegu, ki ga pokriva področje po imenu estetska kirurgija.

Kaj sploh je estetska kirurgija?

Z izrazom estetska kirurgija se nanašamo na vse posege, katerih osnovni namen je izboljšanje videza obraza in telesa. Med najpogostejše posege sodijo odstranjevanje maščobnih zalog na področju trebuha in pod pazduhami, povečanje velikosti prsnih košaric ali pa njihovo zmanjšanje, posegi omejevanja gub v predelu oči, operacije nosu ter obrazni liftingi.

estetska kirurgija

Kdaj se odločiti za operativni poseg?

Posegi v estetski kirurgiji so ves čas v porastu. Čeprav je neizpodbitno dejstvo, da biti človek v resnici pomeni, da smo popolni v svoji nepopolnosti, pa je estetska kirurgija pot, ki vam lahko pomaga iz vrtinca čustvenih stanj. Slaba samopodoba namreč pogosto vpliva na pojav negativnih čustvenih stanj posameznika, ki zaradi teh občutkov živi manj kakovostno življenje. Po operativnem posegu pacienti pogosto zaživijo povsem novo življenje v katerem se počutijo bolje, so bolj samozavestni ter lažje pristopajo do soljudi.

Pri tem je pomembno izpostaviti, da obstaja vrsta posegov, kjer vam bo potrebno iti pod skalpel. Pri nas so najbolj priljubljeni manjši lepotni popravki – tako ženske kot moški se izjemno radi odločajo za botoks, ki izravna smejalne in starostne gube v okolici oči. Zakaj bi se vaš dan začel z gledanjem ub v ogledalu, če jih lahko enostavno in finančno ugodno rešite? Najbolje pa je, da se boste ob gledanju v ogledalu vsako jutro tudi bolje počutili. Med priljubljenimi vrstami posegov so tudi dermalna polnila – si želite bujnejši videz vaših ustnic? Rešitev je izjemno enostavna in dostopna. Svoje rešitve lahko iščete tudi na področju laserskih tretmajev (na primer odstranjevanje pigmentacij) ter različnih estetskih posegih na vašem telesu. Da se boste v nov dan zbudili popolnoma sijoči.

 

Rate this post