Kako sami otavite bolečine v želodcu in zakaj nastanejo

Bolečine v želodcu lahko doživi vsakdo, ko ima razdražen želodec in prebavne motnje ali dispepsijo občasno po jedi ali pitju. Za te bolečine v želodcu običajno ni razloga za zaskrbljenost in simptome je pogosto mogoče zdraviti z domačimi zdravili. Pogosti simptomi razdraženega želodca in prebavne motnje vključujejo zgago ali refluks kisline, slabost, napenjanje, plin, riganje, včasih grenka tekočina ali hrana slabega okusa, neprijeten ali kisel zadah, kolcanje ali kašelj. Bolečina v trebuhu je bolečina, ki jo oseba občuti kjerkoli med prsmi in dimljami.

 bolečine v želodcu

Bolečine v želodcu se lahko razlikuje po intenzivnosti in prizadene različne predele trebuha, kot so slepič, jetra, žolčnik, želodec, trebušno slinavko in črevesje. Bolečine v trebuhu so lahko različno močne in imajo različne vzroke. Bolečine v želodcu so lahko posledica pogostejših vzrokov, kot so plini, prebavne motnje, zaprtje in driska. Bolečine v trebuhu lahko povzročijo tudi nalezljive bolezni, kot je gripa. Bolj redki vzroki za te bolečine so lahko pljučnica, miokardni infarkt, strangulirana kila, peritonitis, obstrukcija črevesja, vnetje slepiča, pankreatitis, ledvični kamni ali ciste na jajčnikih.

Obstaja več priljubljenih domačih zdravil za prebavne motnje in bolečine v želodcu. Nekatera zdravila lahko koristijo želodčnim težavam tudi iz drugih virov, kot je sindrom razdražljivega črevesja. Uporabite lahko domače zdravilo Smrekovit iz smrekovih vršičkov, ki odpravlja bolečino in razkuži želodec ter črevesje. Telo potrebuje vodo za učinkovito prebavo in absorpcijo hranil iz hrane in pijače. Zaradi dehidracije je prebava težja in manj učinkovita, kar poveča verjetnost želodčnih težav. Poleg tega pitje vode lahko pomaga zmanjšati zgago.

Če se izogibate ležanju, lahko preprečite, da bi prebavne motnje prerasle v zgago. Ko je telo vodoravno, obstaja večja verjetnost, da bo kislina v želodcu potovala nazaj in se premikala navzgor, kar lahko povzroči zgago. Ljudje z razdraženim želodcem se morajo izogibati ležanju ali odhodu v posteljo vsaj nekaj ur, dokler ne mine. Ingver lahko pomaga zmanjšati slabost in bruhanje pri nosečnicah ali tistih, ki so na kemoterapiji. Ljudje z razdraženim želodcem bi lahko poskusili dodati ingver hrani ali ga piti kot čaj. Ingverjev čaj je na voljo za nakup v supermarketih in na spletu. Kajenje in alkohol lahko sprožita prebavne motnje in druge pline, zato se temu izognite. Velikokrat pa najbolj pomaga domača kamilica.

Rate this post