Svojca z znaki demence čim prej odpeljite k zdravniku

Imate tudi vi svojca, pri katerem opažate znake Alzheimerjeve bolezni? Potem nikar ne odlašajte, temveč čim prej obiščite spletno stran https://www.nevrocenter.si/, kjer lahko ugotovite, kako lahko svojcu pomagate, da se njegovi simptomi bolezni upočasnijo in bo lahko vsaj še nekaj časa kolikor toliko kakovostno in samostojno živel.

Alzheimerjeva bolezen se (na žalost) pojavlja pri vse več ljudeh. Pogosto se zgodi, da svojci ne opazijo simptomov te bolezni in zato pacient pride do zdravnika relativno pozno, kar pogosto pomeni, da marsikatera metoda zdravljenja, ki bi sicer lahko upočasnila napredovanje bolezni, ne pride več v poštev. Pogosto pa si svojci tudi zatiskajo oči, češ, saj ni tako hudo, le malo pozablja, bo že minilo.
Verjetno veste, da zaenkrat še ne obstaja učinkovito zdravilo, ki bi v celoti pozdravilo Alzheimerjevo bolezen, zato pa obstajajo različne metode zdravljenja – poleg medicinskega, so tu na voljo še številne terapije, ki lahko do neke mere izboljšajo stanje bolnika. Ena izmed teh terapij je tudi TPS terapija (transkranialna pulzna stimulacija), ki se lahko izvede v ambulanti, je popolnoma neboleča, celoten postopek pa traja do 30 minut. TPS terapija je primerna tudi za druge oblike demence, ne le za Alzheimerjevo bolezen, saj zmanjšuje depresijo pri osebah z demenco, izboljša delovni spomin, obolele osebe ohranijo več prostorske in osebnostne orientiranosti, ohranijo socialne stike ipd. Omenjena terapija ima največ pozitivnih učinkov ravno v zgodnji fazi demence, zato je bistvenega pomena, da takoj, ko pri neki osebi opazimo znake demence, ukrepamo, torej jo odpeljemo k zdravniku, ki jo bo poslal na nadaljnje preiskave in odredil ustrezno zdravljenje. Sicer pa različne študije dokazujejo, da se veliko pozitivnih učinkov pokaže tudi pri nekoliko naprednejših oblikah demence.

demenca

TPS terapija lahko upočasni napredovanje bolezni.

Alzheimerjeva bolezen in druge oblike demence se na žalost pojavljajo vse pogosteje, učinkovitega zdravila pa zaenkrat še ni. Obstajajo pa različne terapije in drugi postopki zdravljenja, ki lahko upočasnijo napredovanje demence, denimo TPS terapija. Pomembno je, da oseba, ki kaže znake demence, čim prej obišče svojega zdravnika.

Rate this post