Črni petek

Nekateri se vedno po nakupih odpravimo samo takrat, ko so kakšne razprodaje ali akcije. Saj takrat kar ogromno lahko pri varčujemo kar pa je tudi naš namen. Je pa tukaj tudi en dan v mesecu novembru, kjer ljudje včasih zapravljajo malo preveč, lahko bi rekli, da kar pretiravajo z nakupi. Ta dan je prišel oziroma smo ga nekako kopirali od Američanov, saj tega prej ni bilo pri nam. To je črni petek, ki vsi vemo kaj pomeni in kakšne gužve so takrat po naših trgovinah. Če mislite, da bo v bližnji prihodnosti, ne še počakat morate do novembra.

črni petek

Kot sem omenila že zgoraj je črni petek ali Black Friday neko prišel k nam iz Amerike, saj tega pri nam kolikor se jaz spomnim ni bilo. Takrat so v prodajalnah ogromna znižanja, saj znižajo nekatere izdelke ogromno, da se jih res splača kupiti. Ampak moramo biti kupci včasih zelo pazljivi pri samih nakupih. Nekateri nekaj dni pred samim znižanjem zelo vzdignejo cene, da jih potem na črni petek znižajo na isto ceno, kot je bila prej. To se ne bi smelo dogajat, ampak se zgodi, zato bodite zelo previdni, ko kaj kupujete.

Če si res nekaj močno želite in bi radi kupili na črni petek, prej si dobro poglejte izdelek, prav tako tudi ceno. Na ta dan lahko ogromno denarja zapravite po nepotrebnem, zato dobro premislite, če je vse skupaj potrebno. Črni petek je lahko zavajanje ljudi oziroma nas kupcev. Zapravimo lahko denar za stvari, ki jih ne potrebujemo. Na ta dan vidimo ljudi, ki zjutraj čakajo v vrsti pred trgovino. Pridejo že pred samim odprtjem trgovine, samo da bi dobili določen izdelek, ki so si ga nagledali. Če res kaj potrebujete in bi ga radi kupili po znižani ceni, počakajte na mesec november. Ne zapravljajte pa denarja po nepotrebnem, saj ne veste kako še vam bo prišel prav.

Rate this post