Transportni trakovi olajšajo in pohitrijo delo v proizvodnji in trgovini

Transportni trakovi so namenjeni temu, da se izdelki lažje prenašajo v proizvodnji. Pogovorno pravimo tekoči oz. transportni trakovi so nameščeni skoraj v vseh proizvodnjah pa tudi v trgovinah, kamor polagamo izdelke, ki se pripeljejo do blagajne, da nam ni treba izdelkov držati v rokah ali v košari in vozičku. Delo blagajničarke je tako veliko lažje, kot tudi delo v proizvodnji. Ti trakovi olajšajo in pohitrijo delo, da delavcu ni treba se sklanjati, hoditi okoli in prenašati nekatere tudi težke izdelke.

transportni trakovi

Transportni trakovi imajo precej več funkcij kot le to, da prenašajo izdelke, kot na primer na letališču. Veliko se uporabljajo v avtomobilski industriji, živilski in gradbeni ter tudi drugod. Glede na to, v kateri panogi se uporabljajo, imajo različne namene in tudi izvedbe prilagojene prav temu namenu. Zato se transportni trakovi izdelujejo v različnih velikostih glede širine in dolžine. Uporabijo pa se tudi različni materiali.

Če primerjamo, lahko rečeno, da v živilski industriji uporabljajo precej drugačne trakove za blago, kot v lesni industriji, ker so tudi izdelki različni in težji. Preden kupite tak trak je nujno se pogovoriti s prodajalcem, katere so vaše potrebe in predlagal vam bo pravi proizvod za vas.

Nabavite lahko na primer vsestranski transportni trak iz nerjavečega jekla, ki ga lahko postavite kamorkoli na katero koli proizvodno linijo. Kvalitetni transportni trakovi so odporni na udarce. Tam, kjer potrebujete dober oprijem traku, morate kupiti takega, ki vam to zagotavlja.

Izdelujejo pa jih iz raznih materialov kot so  polivinilklorid, ki je precej trpežen in tudi prožen, potem je še poliuretan, ki ni škodljiv za okolico in je zelo odporen, poliester, izdelujejo jih še iz poliolefina in tudi drugih materialov. Transportne trakove lahko izdelajo tudi iz silikona, kateri je izjemno odporen. Potem še iz klobučevine ali pa tudi iz določene mešanice nekaterih materialov, ki gredo lepo skupaj in se dopolnjujejo. Dejansko imate res veliko izbiro.

Rate this post