Opravite revmatološki pregled še pravočasno

Revmatološki pregled opravi revmatolog specialist interne medicine, kar si poglejte tukaj https://www.klinika-omnia.si/revmatolog/. Revmatolog lahko zdravi revmatske bolezni. Revmatološki pregled odkriva revmatske bolezni, ki jih je več in so največkrat kronične. Nekatere so pogoste in druge so bolj redke. Nekatere prizadenejo organske sisteme, druge pa so bolj lokalne. Pri nekaterih poteka naprede počasi in blago, pri drugih pa lahko hitro in preide v težke stadije bolezni.

revmatološki pregled

Vzrok nastanka teh bolezni je največkrat neznan. Vendar revmatološki pregled odkrije vrsto bolezni in se lahko ukrepa hitro z zdravljenjem, da bolezen ne napreduje. Velikokrat gre za avtoimunsko dogajanje v telesu. Takrat naše telo samo sebe napade, kakor da mu je lastno tkivo tujek. Takrat se dogajajo razna vnetja. Revmatolog bo prepoznal obliko bolezni, pri čemer pa ima kar težko nalogo.

Revmatološki pregled lahko hitro prepozna bolezen, če so bolezenski znaki značilni, drugače traja nekaj časa, da se ugotovi, za kaj ge. Najbolj pomembno je, da se revmatolog z bolnikom ukvarja individualno in ne serijsko, zato izberite tako kliniko, kot je je klinika Omnia, ki vam bo to omogočila. Največkrat gre za zasebno zdravstvo. Prepričani ste lahko, da se vam bodo posvetili in da bo revmatološki pregled res temeljit ter učinkovit, kot tudi samo zdravljenje.

K revmatologu se naročite, še imate otekle in otrdele sklepe, če vas bolijo in se zjutraj težko zbudite ter težko vstanete s postelje. Tudi, če vam izpadajo lasje ali vas bolijo mišice. Tudi, če ne veste, zakaj imate ves čas povišano temperaturo ali pa ste utrujeni, se slabo počutite in nenamerno hujšate.

Revmatolog se bo najprej z vami temeljito pogovoril in vprašal tudi po družini, če so imeli podobne težave. Nato vas bo pregledal in sicer celotno telo, posebej se bo osredotočil na obolela mesta ter sluznico. Pregledal bo tudi rezultate drugih preiskav, če ste jih že imeli. Naredil bo različne preiskave in jih ocenil ter primerjal.

Rate this post