Kako se izvaja pedikura na domu s profesionalcem ali v lastni režiji

Pedikura je nega nohtov in stopal, ki jo lahko izvajate sami. Kot ena izmed možnosti, je pedikura na domu super možnost za tiste, ki želite bolj profesionalno storitev ali si ne morete higiene nog urediti sami. Profesionalci pedikuro na domu ponujajo kot storitev za tiste, ki si želijo udobja in zasebnosti svojega doma. Storitev vključuje običajne korake pedikure, kot so namakanje stopal, obrezovanje nohtov, odstranjevanje trde kože in masaža stopal. Poleg tega pa profesionalni pedikerji na domu prinašajo dodatne prednosti, kot so prilagodljivi termini, možnost individualnega pristopa in popolna higiena.

Pedikura je osnovna nega stopal – kako pripraviti noge pred pedikuro?

Pedikura je pomembna kozmetična storitev, ki skrbi za lepoto in zdravje stopal. V današnjem svetu se mnogi ljudje odločajo za profesionalno pedikuro na domu, kar je odlična izbira za tiste, ki si želijo udobja in zasebnosti svojega doma. Ob določenem času se bo pediker pripeljal na vaš dom s svojo opremo in pripomočki, pripravljen na izvajanje pedikure.

pedikura

Preden pa se profesionalni pediker loti pedikure, pa je pomembno, da pripravite svoja stopala, daj bo tako pedikura učinkovitejša. To lahko storite sami ali pa vam bo pediker svetoval, kako najbolje pripraviti stopala pred postopkom. Osnovna nega stopal vključuje namakanje v topli vodi, obrezovanje nohtov in odstranjevanje trde kože.

Namakanje v topli vodi je ključni korak pri pripravi stopal pred pedikuro. Topla voda omehča kožo in nohte, kar olajša obrezovanje in odstranjevanje trde kože. Priporočljivo je dodati nekaj soli ali eteričnih olj v vodo, saj to pomaga ohranjati stopala mehka in dišeča.

Korak za korakom kako pediker narediti pedikuro doma?

Pedikura je pomembna kozmetična storitev, ki se je v zadnjih letih močno razširila tudi med tistimi, ki se ne odločajo za obisk pedikerskega salona, ampak raje pedikuro izvajajo doma. S pravimi pripomočki in nekaj osnovnega znanja o negi stopal lahko tudi sami izvedete popolno pedikuro, ki bo poskrbela za zdravje in lepoto vaših stopal.

Korak za korakom, vam bomo predstavili postopek, kako naredi pedikuro pediker doma. Preden se loti pedikure, je pomembno, da si pripravi vse potrebne pripomočke, kot so škarjice za nohte, pilica, obliži, krtačka za nohte, brisača in kopalna kad.

Pedikura se začne tako, da stopala najprej namakate v topli vodi, ki ji lahko dodate sol ali eterično olje. Voda naj bo dovolj topla, da omehča kožo, vendar ne preveč vroča, da ne bi prišlo do opeklin. Namakanje traja približno 10-15 minut.

Ko so nohti mehki, jih je lažje obrezati. Nohte pediker obreže naravnost in ne prekratko, da prepreči bolečine in vnetja. S krtačko za nohte očisti morebitne nečistoče pod nohti. Po obrezovanju nohtov, jih oblikuje s pilico za nohte. Če to delate sami pazite, da ne pilite preveč, saj lahko pretirano piljenje poškoduje noht.

Trda koža na podplatih in petah lahko povzroči nelagodje in bolečine, zato jo je potrebno odstraniti. Za to uporabi posebno pilico za stopala. Odstranjevanje bo nežno in previdno, da ne poškoduje kože.

Ko je pedikura zaključna, nanese kremo za stopala, ki jih bo navlažila in nahranila. Za popolno nego stopal in pedikuro lahko sami uporabite tudi druge izdelke, kot so olja za nego nohtov, mazila za mehčanje trde kože, kreme za masažo in druge kozmetične izdelke, ki bodo poskrbeli za popolno nego vaših stopal.

Kaj potrebujete – popolna pedikura doma?

Da bo pedikura popolna potrebujete prava orodja in pripomočke. S pravilno izbiro pripomočkov in njihovo redno uporabo, boste poskrbeli za zdravje in lepoto vaših stopal. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj ključnih pripomočkov, ki jih potrebujete za popolno pedikuro.

  • Kvalitetne škarjice za nohte so nujne za natančno obrezovanje nohtov. Prednost imajo škarjice z ukrivljenim koncem, saj tako preprečite vraščanje nohtov.
  • Pilica za stopala je ključna za odstranjevanje trde kože na stopalih. Priporočamo uporabo steklene pilice, saj je bolj higienska in manj agresivna do kože.
  • Krtačka za nohte je namenjena za odstranjevanje nečistoč pod nohti.
  • Primerna kopalna kad je odlična za namakanje stopal v topli vodi pred izvedbo pedikure.
  • Brisačo potrebujete za sušenje stopal po končani pedikuri.
  • Uporaba krem za stopala je pomembna za navlaženost in nego stopal, da bo pedikura bolj delovala. Priporočamo uporabo krem, ki vsebujejo naravne sestavine, kot so aloe vera, kokosovo olje, karitejevo maslo in podobne, saj so bolj blage in ne dražijo kože.
  • Olja za nohte vsebujejo hranilne snovi, ki okrepijo nohte. Uporabite jih lahko pred nanosom laka ali kot dodatno nego.

pedikura

S pravilno izbiro pripomočkov in redno nego stopal, boste poskrbeli za zdravje in lepoto vaših stopal. Ne pozabite, da je pedikura pomemben del vsakodnevne higiene in da boste z redno nego stopal zmanjšali tveganje za različne kožne bolezni in druge težave.

Nasveti za dolgotrajno lepe in zdrave nohte

Po končanem postopku pedikure se marsikdo vpraša, kako ohraniti lepe in zdrave nohte še naprej. Prvi in najpomembnejši nasvet je, da redno negujete svoje nohte. To vključuje uporabo kakovostnih izdelkov za nohte, kot so olja, kreme in laki. Priporočamo uporabo naravnih izdelkov, ki ne vsebujejo kemikalij in so manj agresivni do nohtov ter kože okoli nohtov.

Drugi nasvet je, da izberete prave čevlje. Pretesni ali preozki čevlji lahko povzročijo različne težave, kot so vraščeni nohti, kurja očesa in žulji. Izberite čevlje, ki se dobro prilegajo vašim stopalom, ne pritiskajo na nohte in omogočajo dihanje kože.

Pedikerji uporabljajo pilice za nohte le enkrat ali jih dezinficirajo po vsaki uporabi. S tem preprečijo prenos bakterij in okužb.

Priporočamo redno obiskovanje pedikerja. Profesionalci vam bodo lahko pomagali pri pravilni negi nohtov, odstranjevanju trde kože in drugih težav, ki jih sami morda ne opazite. Zato bo taka pedikura bolj učinkovita in dolgotrajna.

Rate this post