Ogromna krava je prevelika za pojesti

Krava po imenu Knickers velja za največjo kravo v Avtraliji. Kravi je njena velikost že prišla zelo prav, ker se je zaradi nje izognila klavnici.

Krava izhaja iz kmetije blizu mesta Myalup v Zahodni Avstraliji in se je znašla v medijih, po propadlem poskusu, da bi jo odpeljali v klavnico. Lastnik krave Geoff Pearson je povedal, da je bila krava prevelika za obrat za procesiranje s katerim sodelujejo. Krava je največja v Avstraliji vendar ne največja na svetu. Največja krava je visoka 2.02 metra in živi v mestu Bellino, v Italiji.

Pearson je povedal, da je krava velika skoraj dva metra in težka 1400 kilogramov, kar je dvakrat težje in 50 centimetrov višje kot njihova povprečna krava. Knickers je pretežka in previsoka, da bi jo lahko obrat za predelavo sprejel. Ko so jo novembra pripeljali do obrata so jim tam sporočili, da je Knickers preprosto prevelika za njihov objekt in je ne morejo primerno procesirati. Zato si je Knickers prislužila pot nazaj domov na kmetijo. Njen lastnik pravi, da zaenkrat kaže da bo krava srečno živela na njihovi farmi do konca njenih dni.

krava

Krava je postala prava zvezda v Avstraliji in tudi po svetu in lastnik dobiva konstantne klice medijev kot tudi navadnih ljudi. Ljudje tudi prihajajo k njim iz cele Avstralije v upanju, da bi si lahko ogledali to nenavadno žival.

Knickers pa medtem ni brez dela na kmetiji. Danes ima prav posebno vlogo. Pomaga voditi in učiti nove krave, ki še ne poznajo režima življenja na kmetiji. Zgleda, da so ji uspešno našli delo za katerega je bila rojena, saj ji zaradi njene velikosti ostale krave zelo enostavno sledijo.

Pearson je rekel, da ko Knickers spustijo v pregrado, ji ostalo govedo začne avtomatično slediti. Kadarkoli se Knickers vstane in premakne ji začne slediti več sto drugih krav. Tako je tudi ta nenavadna krava našla mesto zase.

5/5 - (1 vote)