Karbonske smučarske palice

Smučarskim palicam običajno ne pripisujemo kakšnega posebnega pomena, veliko bolj se posvetimo izbiri smuči in smučarskih čevljev. Še posebej rekreativci običajno izberejo kar najcenejše palice ali pa tiste, ki se vizualno najbolje podajo k preostali opremi. Pogosto palice kupimo kar v kompletu s smučmi ali z drugo opremo, pri tem pa se bolj osredotočimo na druge elemente kompleta. A vsekakor so tudi smučarske palice pomembna oprema za vsakega smučarja, tudi za rekreativce – nenazadnje ima palice praktično vsak smučar na smučišču. Posledično je seveda jasno, da se splača izbiri palic posvetiti vsaj malo pozornosti.

smučarske palice

Katere odlike pravzaprav iščemo pri smučarskih palicah? Večina smučarjev verjetno ve, da je zelo pomembna dolžina palic, vse bolj pa se izpostavlja tudi teža. Gotovo ne želimo s seboj prenašati težkih in okornih palic, že tako je cel komplet smučarske opreme zelo neroden za prevažanje in prenašanje. Rešitev so karbonske smučarske palice, ki sledijo celi vrsti karbonskih izdelkov, priznanih zaradi nizke teže in presenetljive učinkovitosti. Če iščemo idealno kombinacijo med težo in vzdržljivostjo (in ceno), so karbonska vlakna vsekakor prava izbira. Smučarske palice so občasno precej obremenjene in se lahko hitro zlomijo, tako da ne moremo uporabiti kar vsakega ultralahkega materiala. Karbonska vlakna pa so za palice odlična kombinacija lastnosti, nenazadnje pa se ta material uporablja tudi za druge vrste palic. Lahke in okretne, a vzdržljive palice so dobrodošla pridobitev za vse smučarje, tudi običajne rekreativce, ki se le občasno podajo na smučišče.

Mnogi smučarji so že prepoznali prednosti karbonskih smučarskih palic, skladno s povpraševanjem pa so interes v takšne palice seveda povečali tudi proizvajalci in prodajalci. Posledično imamo danes na voljo kar pestro zbirko karbonskih smučarskih palic. Med drugim to pomeni, da lahko takšne palice kupimo po precej ugodni ceni, čeprav imamo na voljo seveda tudi precej dražje izdelke. Ultralahke izvedbe praktično vseh izdelkov običajno veljajo za dražje, a karbonske smučarske palice bodo vseeno dostopne za vse smučarje – že za kakšnih 30 ali 40 evrov lahko dobimo spodoben par, več ponudbe pa je v rangu med 50 in 100 evri.

5/5 - (1 vote)