Odločite se za odkup bakra in profitirajte

Žice, palice, kabli in dotrajana ograja. Vse omenjeno se nam doma pogosto le kopiči, saj z dotrajanimi izdelki iz bakra nimamo kaj dosti za početi. Rešitev, da se znebite bakrene navlake pa je odločitev za odkup bakra. Tako boste pridobili precej novega prostora, hkrati pa nekaj, kar bi sicer romalo na odpad, tudi unovčili. Cena za kilogram bakra se sicer od ponudnika do ponudnika razlikuje, zato izberite podjetje Odkup kovin.com, kjer boste za svoj baker dobili kar največ. Z odločitvijo za odkup bakra boste tako uredili svojo klet ali garažo, nekaj zaslužili, ob vsem tem pa poskrbeli tudi za okolje, saj se odkupljeni baker odpelje v reciklažo. Tako se to kovino, namesto da bi jo zavrgli, lahko ponovno uporabi. Okolju boste naredili veliko uslugo, saj baker v naravi zelo dolgo razpada. Odkup bakra je tako najbolj optimalna rešitev, za katero se lahko odločite.

odkup bakra

Vrste bakra za odkup

Tako je, poznamo več vrst bakra, ki ga podjetja odkupujejo, cena za kilogram pa je seveda različna. Ta je odvisna od stanja na trgu, kvalitete kovine, stopnje njene čistosti in podobno.

Za odkup bakra so primerni Millberry baker, baker 1. klase, baker 2. klase in baker 3. klase. Bolj kot je baker kvaliteten, več boste zanj lahko iztržili. Največ boste iztržili za Millberry baker in baker 1. klase, saj gre za najbolj čisto obliko te kovine, ki je najmanj predelana. Ne vsebuje olj, lakov in maščob ter ni oksidirana. Po kakovosti jima nato sledi baker 2. klase, s to razliko, da je ta vrsta bakra bila predelana v cevi ali pločevino. Gre za večje kose čistega in nerabljenega bakra. Na zadnjem mestu pa se nahaja baker 3. klase, kamor sodijo rabljeni izdelki iz bakra (stare cevi, pločevina, žlebovi). Ti kosi so nečisti, oksidirani ter obdelani z lakom, vsebnost bakra pa mora biti vsaj 95%.

odkup bakra 1

Postopek odkupa bakra

V prvem koraku morate kontaktirati izbranega ponudnika, s katerim se boste dogovorili za odkup bakra. Odločiti se morate, katero vrsto bakra želite prodati – žice, cevi ali posamezne večje kose. Ponudniku poveste, kolikšno količino bakra in izdelkov iz njega imate pri sebi, v kakšnem stanju je ter ali gre za čiste ali umazane, dotrajane kose. V primeru, da gre za manjšo količino te kovine, jo na odkupno mesto pripeljete sami in jo takoj prodate. Strokovnjak si pred odkupom kovino ogleda in oceni njeno ceno, ki mora biti realna in sorazmerna s smernicami na trgu kovin.

Če pa imate doma večje količine bakra, pa bo ponudnik sam prišel do vas, si tam odpadne kose ogledal in se z vami dogovoril o vseh podrobnostih. Baker bo ponudnik tudi naložil, ga odpeljal in na primeren način recikliral. Čeprav cene bakra na trgu vaiirajo, pa si zaslužite, da vam odkupovalec ponudi najbolj pošteno ceno.

Odkupljeni baker gre nato v postopek reciklaže ter tako postane ponovno uporaben. Ravno zaradi možnosti večkratnega recikliranja, baker na trgu drži precej visoko in stabilno odkupno ceno. Novica je v prvi vrsti dobra za vas, saj lahko z nečim kar sploh ne potrebujete zaslužite lepo vsoto denarja. Hkrati pa je recikliranje odličen način, s katerim varujemo naše okolje pred prekomernim onesnaževanjem, ki nastane zaradi neprimernega skladiščenja odpadnih kovin.

Rate this post