Cena sončne elektrarne je odvisna od vaših potreb in želja ter kvlaitete

Cena sončne elektrarne je lahko zelo različna in je odvisna od kar nekaj parametrov, ki si jih poglejte tukaj https://sol-navitas.si/cena-soncne-elektrarne in ugotovite, kako bi za vas bilo najceneje, če želite imeti lastno samooskrbno elektriko. Največ je cena sončne elektrarne odvisna od njene velikosti in od kakovosti panelov, ki jih namestite na streho ali zraven objekta. Vendar pazite, ne kupite vsega najcenejšega, ker ni nujno, da bo za vas res najceneje, pa si poglejmo, kaj smo s tem mislili. Najbolje je najprej se posvetovati s strokovnjakom, ki vam bo pomagal najti najbolj optimalno rešitev za vaše potrebe in budžet.

cena sončne elektrarne

Cena sončne elektrarne bo  večja, če boste naročili močnejšo elektrarno. To pomeni več sončnih panelov. Vendar bodite pozorni na to, da če ste na sončnem območju, kar je pri nas skoraj vsa država, kupite raje dražje in bolj zmogljive panele, ker jih potrebujete za enako močno elektrarno manj ter boste iz njih dobili veliko več elektrike. Zato je investicija na videz na začetku večja, dolgoročno pa se splača.

Cena sončne elektrarne je odvisna torej od velikosti vaše elektrarne. Če bi radi imeli jo samo za svoje potrebe, potem se preračuna, koliko sedaj porabite elektrike glede na vaše električne porabnike in število ljudi. Tako elektrarno potem kupite. Če pa bi radi, da bi z elektrarno služili in prodajali elektriko, potem bo morala biti elektrarna precej večja. Vendar pozor, kupite kakovostne panele, ki delujejo 40 let in imajo garancijo 25 klet, saj se vam investicija splača, če boste elektrarno imeli vsaj 20 let.

Se bo pa cena sončne elektrarne zmanjšala, če boste izkoristiti državno ali občinsko subvencijo za začetno investicijo, zato se vam lahko investicija povrne že v nekaj letih. Elektrarn se postavi na streho ali na posebna stojala zraven objekta. Do sonca ne sme biti nobene ovire, saj morajo sončni žarki čim bolj pravokotno padati na panele. Vmes ne sme biti dreves, megle in podobnega.

Rate this post