Kakovostne letne gume imajo dober oprijem poleti

Letne gume so najboljše za tople mesece, ko ni na cesti snega in ledu. Drugače os narejene kot zimske gume in se zaradi tega manj obrabljajo poleti, ker so bolj trde. Zato jih je smiselno zamenjati, ker drugače zimske gume poleti povsem uničimo hkrati pa nimajo dobrega oprijema. Dobre letne gume boste dobili na tej povezavi www.pocenigume.net/kategorija/letne-gume/ in jih izbrali kar na spletu. Potem vam jih le še dostavijo na dom. Montirate jih lahko sami ali pa pri najbližjem vulkanizerju. Seveda pa se lahko pripeljete tudi na podjetje, kjer vam gume trudi montirajo.

letne gume

Kakovostne letne gume poleti zdržijo tudi 4 sezone, potem pa ponavadi tako otrdijo zaradi staranja, da jih je treba v vsakem primeru menjati. Če se profil obrabi prej v primeru daljših in pogostih voženj, pa seveda morate gume menjati takrat, ko niso več v skladu z zakovom o cestnem prometu. Če tega ne storite, tvegate precej visoko kazen, ki odtehta vse štiri letne gume.

Dobro je tudi pogledati letnico izdelave gume preden jo kupite. Mora biti tekoče leto, drugače je guma že eno leto stara in bo eno leto prej za zamenjati. To pa je škoda, ker boste na izgubi, če se  vozite zmerno. Letne gume se lahko obrabijo tudi, če divje vozite in ste zelo hetero v ovinkih ter na asfaltu.

Letne gume so seveda zelo različnih dimenzij za različne znamke in tipe vozil. Vedeti morate, katera je za vaše vozilo prava. Če ne veste je najbolje, da pogledate na gume, ki jih imate trenutno na avtu, saj je oznaka na njih. In ne  pozabite v jeseni še pravočasno zamenjati te gume z zimskimi ter letne pravilno shraniti.

Nekateri vulkanizerji vam bodo lahko gume tudi shranili inj ih montirali, ko pride sezona, če nimate pri sebi dovolj prostora. Kombinirane gume niso letne in se bistveno hitreje obrabijo, če jih vozite poleti.

Rate this post