Kratkovidnost – zakaj nastane in kako jo popraviti?

Kaj je kratkovidnost? Kratkovidnost je motnja vida, kjer je posameznik nezmožen izostriti oddaljenih predmetov, medtem ko predmete od blizu vidi popolnoma jasno. Oziroma z drugimi besedami, predmete od blizu vidite razločno in jasno, predmete od daleč pa zamegljeno. Kratkovidnost nastane zaradi nepravilne oblike očesnega zrkla. Seveda pa je zdravljenje kratkovidnosti mogoče in se jo da uspešno popraviti s pomočjo leč, očal ali pa operacije oči. Kratkovidnost je zelo pogosta in veliko jih na začetku niti ne prepozna.

Kratkovidnost je pogosto dedna in je povezana z genetiko, zato bodite pozorni na simptome tudi pri svojih otrocih, če jih imate. Ključni so redni pregledi oči. Kratkovidnost se namreč pojavi že v zgodnjih letih, hkrati pa se po dvajsetem letu z vsakim letom še poslabša. Hkrati pa obstajajo tudi drugi dejavniki za razvoj kratkovidnosti. Predvsem so ti dejavniki povezani s sodobnim življenjem, ki je povezan z dolgimi urami dela na računalniku ali branju pri slabi osvetlitvi. Tudi gledanje televizije preblizu ekrana vpliva na naš vid. Točni vzrok za kratkovidnost je sicer še neznan, vseeno pa smo tekom časa odkrili mnogo novosti na tem področju. Ključni problem pri kratkovidnosti je pri tem, da se svetloba zbere pred mrežnico namesto na njej in zato prihaja do zameglitve pri oddaljenih predmetih.

V kolikor boste kratkovidnost zdravili s pomočjo laserske operacije, morate vedeti, da cene te storitve močno nihajo, in je mogoče razbrati kar trikratne razlike v ceni med najcenejšimi in najdražjimi laserskimi operacijami. Zakaj je temu tako? Ker nekatere očesne klinike ne investirajo veliko v nakup nove opreme ter v oglaševanje. Posledično so lahko njihove storitve cenejše. Pri Doktor 1A boste pridobili vse potrebne informacije glede laserske operacije in priporočila najboljših ponudnikov. Zato jih lahko brez problema kontaktirate na njihovi uradni spletni strani in jim pošljete povpraševanje. Nikar ne zaupajte svojih oči kar komurkoli in se pred posegom intenzivno pozanimajte o kvaliteti in kakovosti same storitve. Saj si verjetno ne želite še slabše situacije kot je kratkovidnost kajne?

Rate this post