Zakaj je investicija v zlato dolgoročna naložba?

Investicija v zlato se vedno splača. To pa zato, ker je zlato hranilec vrednosti na dolgi rok. Se pravi, da investirate v zlato danes in če hočete čez nekaj let lai desetletij zlato prodati ter nekaj kupiti, boste dobili najmanj toliko denarja, kot ste ga vložili, če ne bistveno več. Zato je investicija v zlato res pametna in dolgoročna naložba, ki jo lahko porabite kasneje za sebe ali pustite naslednikom kot dediščino. Najbolje pa je, da prodaja zlata ali dediščina ni obdavčena.

investicija v zlato

Zakaj je investicija v zlato res pametna naložba? Zlato je dejansko edina plemenita kovina, ki se ne uniči in je redka. To pomeni, da je ni veliko na svetu in ima zato visoko ceno. Ta cena le še narašča. Da pade, je krivo povpraševanje in ponudba, ko velika podjetja in institucije prodajo večjo količino zlata. Takrat cena pade. Vendar nič ne de. Cena bo enkrat zopet zrasla in bo še višja, kot v tem trenutku, le  počakati je treba.

Nekateri menijo, da je investicija v zlato priložnost za obogatitev na kratek rok. Vendar ni tako. Ti so največkrat zelo razočarani, ker nikoli ne vemo, kdaj smo vložili v zlato. Lahko da bo po tem, ko smo vložili cena zlata rastla, lahko pa da ne, da bo padla. Zato so zaslužkarji na kratek rok lahko zelo razočarani.

Vedno is zapomnite le to, da je investicija v zlato dolgoročna naložba za varovanje vašega premoženja. Tako ga morate jemati in razumeti, pa boste imeli res lepe donose na dolgi rok. Najbolje je vanj vlagati večkrat po malem oziroma redno mesečno ali tedensko. Potem ne boste zgrešili pri ceni, ker v povprečju bo vse v redu. Dolgoročno pa boste dosti zaslužili. Zalo ni potrebno prodajati, če res ne potrebujete tega denarja, le če hočete uresničit svoje sanje lai sta v stiski. Drugače ga raje pustite tam, kjer je.

Rate this post