Komarniki so zanesljiva zaščita pred živalmi v vseh letnih časih

Komarniki so zelo dobra zaščita tako pred mrčesom, kot tudi pred drugimi živalmi, kot so ptiči, pa še mačke zadržijo zunaj pred oknom ali vrati, da nezaželeno ne pridejo v prostor. Dobro vemo, kako so različne živali v stanovanju lahko nadležne, pa ne samo to, tudi nevarne so lahko za zdravje zaradi virusov, ki jih prenašajo na ljudi, zato si želimo, da ostanejo tam, kjer so bile, v naravnem okolju. Komarniki so najboljša rešitev neglede na letni čas, jih imamo lahko na oknih ali vratih, če pa nas kdaj motijo, se dajo tudi sneti.

komarniki

V primeru, da bi si želeli imeti fiksne komarnike, jih take tudi lahko namestijo. snemljivi komarniki pa so narejeni v več izvedbah tako za vrata kot okna. Lahko se odpirajo kot okno, ali zgoraj, lahko so kot harmonika ali drsni, ali pa kot žaluzije oziroma rolete torej roletni.

Vsekakor se morajo komarniki dobro skladati za vašimi okni in pohištvom ali pa fasado, odvisno kako gledate ne celotno zadevo vi sami, zato jih boste našli v več izvedbah, materialih in barvah, lahko so tudi prozorni ali pa celo zatemnjeni, da ne spuščajo v sobo niti preveč svetlobe. Za katere se boste odločili je odvisno od vaših lastnih potreb in želja, najbolje pa je seveda, da se posvetujete še pred namestitvijo z izkušenim mojstrom, ki vam bo komarnike tudi namestil na vsa okna in vrata.

Komarniki na vratih je dobro, da se odpirajo v prostor ali pa da so drsi, saj tako porabijo najmanj dragocenega prostora, ki ga že tako nikoli nimamo dovolj v prostorih. Tako boste rešili sebe in družino pred nadlogo tako podnevi kot ponoči, ko človek potrebuje dober spanec namesto da se bori s komarji ali drugim mrčesom, mogoče celo s kobilicami ter pticami, če živite bolj na podeželju veste, kakšna zoprna nadloga je to.

Rate this post