Ali Invisalign res osvaja svet?

Lep nasmeh in beli zobje so sanje večine prebivalcev zemeljske oble. Žal pa genska zasnova zobovja pri vseh ni idilična, zato so zobje pri nekaterih ljudeh zamaknjeni in rumeno obarvani. Barvo zob lahko nekoliko posvetlite z beljenjem zob, zobe pa si poravnate z zobnim aparatom. Na spletni strani eZobozdravnik si lahko preberete super članek o najpopularnejšem zobnem aparatu Invisalign, poleg tega pa so na strani podrobno predstavljeni tudi drugi ortodontski aparati, ki so na voljo.

Zaradi različnih vrst ortodontskih aparatov lahko zapišemo, da se za vsakega pacienta zagotovo najde dobra rešitev. Specializirani zobozdravnik (ortodont) vam bo po natančnem pregledu prav gotovo dobro svetoval pri izbiri zobnega aparata. Kot rečeno je v zadnjih letih najpopularnejši nevidni zobni aparat Invisalign, ki zavzema velik tržni delež med pacienti, ki se odločajo za samoplačniško odpravo zobnih nepravilnosti. Prednosti Invisaligna je veliko, praktično edina slaba stran pa je nekoliko višja cena. Najboljše pri tem zobnem aparatu je, da ga drugi praktično ne opazijo. Tudi v času prehranjevanja se opornice enostavno snamejo iz ust in se kasneje nataknejo nazaj na zobe. To je super novica, kajne.

Če si po končanem ortodontskem zdravljenju, z enim od sistemov za beljenje zob, pobelite oziroma posvetlite zobe, potem ste naredili res veliko za lep nasmeh in dvig samozavesti. Med sistemi za beljenje zob so najbolj priznani Zoom, Opalscence in Flaesh. Ker vsak zobozdravnik uporablja svoj sistem beljenja zob in ker se mnenja med zobozdravniki v zvezi z beljenjem zob nekoliko razlikujejo, se za več informacij o posvetlitvi zob pogovorite s svojim zobozdravnikom, ki vam bo dal najboljši nasvet, saj najbolje pozna vas in vaše zobovje.

Dentalna estetika, kot tudi pogosto rečemo tema dvema zobozdravstvenima storitvama, je v strmem porastu tako v Sloveniji kot po svetu.

Za konec dodajmo še nekaj. Po končanem ortodontskem zdravljenju z aparatom Invisalign morate redno skrbeti za dobro ustno higieno. To pomeni, da si redno umivate zobe vsaj dvakrat na dan, uporabljate pa tudi druge pripomočke za ustno higieno. Ortodont vam bo verjetno svetoval še nošenje retencijskega aparata, ki bo ohranjal zobe v pravilnem položaju.

Rate this post