Kolesa poskrbijo za naše zdravje

Poletje je čas za nepozabna doživetja v naravi in le kaj je lepšega kot pa raziskovati naravo s kolesom. Obiščite spletno stran https://www.shoptok.si/kolesa/cene/240, kjer vas čaka široka ponudba različnih koles za vso družino – ponujajo vam otroška, treking, gorska, mestna in ostala kolesa.

Zakaj izbrati kolo?

Obstaja več kot le en dober razlog za to, da se odločite za nakup kolesa, v kolikor ga še nimate. Vas zanima, kateri so ti razlogi?

kolesa

Izognite se gneči na cestah in se na delo zapeljite s kolesom.

Za začetek naj povemo, da vam kolo nudi odlično rekreacijo. Živimo namreč v svetu, v katerem vse več časa presedimo – večina služb je sedečih, v šolah se, razen tiste 2–3 ure na teden pri športni vzgoji, sedi, ko se vozimo z avtomobilom sedimo, na sedežni sedimo itd. Zdravstvene institucije že nekaj let opozarjajo, da smo vse manj aktivni, vse več je ljudi s prekomerno telesno težo. In ravno kolesa so lahko odličen začetek ukvarjanja s športom. Že res, da tudi na kolesu (vsaj večino časa) sedimo, a to ni tisto »lenobno« sedenje, temveč nenehno poganjamo pedala in s tem aktiviramo veliko mišic. Kolesa vam poleg prepotrebne rekreacije nudijo tudi odličen način sproščanja – ko ste na kolesu, lahko pozabite na vsakodnevne skrbi in se prepustite užitkom v vožnji. S kolesom lahko raziskujete skrite kotičke tega sveta, saj so kolesa mnogo bolj okretna od avtomobila, zato boste lahko obiskali tudi kraje, ki jih sicer ne bi mogli. Ne smemo pa pozabiti še na največjo prednost koles – so namreč odlična prevozna sredstva za po mestu. Prenehajte izgubljati svoj dragoceni čas in živce v gneči na cesti, ne kravžljajte si živcev z iskanjem parkirnega prostora, ki ga v velikih mestih tako ali tako skorajda nikoli ne najdete, temveč se raje poslužite kolesa, s katerim se boste lahkotno premikali po mestu. Poleg tega, da se boste izognili gneči, boste naredili dobro delo še za naravo, saj v zrak ne boste spuščali izpušnih plinov. Nakup kolesa je tudi bistveno cenejši od nakupa novega avtomobila.

To je zgolj nekaj razlogov, zakaj bi si moral vsak kupiti kolo, še več pa jih boste odkrili, če se boste dejansko podali na pustolovščine s kolesom.

Katero kolo naj izberem?

To je dandanes kar težko vprašanje, saj obstajajo najrazličnejša kolesa, vsako s svojimi specifikami. Če ste v dilemi, katero kolo kupiti, je najbolje, da za nasvet povprašate izkušene prodajalce v specializiranih trgovinah, saj vam bodo oni znali še najbolje svetovati. Sicer pa morate pred nakupom dobro razmisliti, za kakšne namene nameravate imeti kolo – ga boste imeli zgolj za vsakotedensko kolesarjenje po tržnici in trgovinah po mestu, se boste z njim vozili na delo oz. v šolo, se boste z njim odpravili na daljše ture po Sloveniji in širše, ali boste imeli kolesa le za krajše izlete v svoji okolici ipd. Glede na namen uporabe si nato izberite gorska, treking, mestna ali katera druga kolesa. Ne glede na to, katero kolo boste izbrali, pa ne pozabite kupiti tudi čelade – resda te niso obvezne za starejše od 18 let, a za svojo varnost je vsekakor dobro poskrbeti.

Pa še to – obstajajo tudi kolesa za vse tiste, ki niste najbolj navdušeni nad kolesarjenjem oz. menite, da nimate dovolj kondicije; govorimo o električnih kolesih, ki bodo na vrh hriba pripeljali tudi najbolj lene kolesarje.

kolesa

Glede na to, po kakšnem terenu se boste vozili, izberite kolo zase.

S kolesom boste naredili veliko dobrega za svoje zdravje – razgibali se boste, prihranili si boste kar nekaj živcev in stresa ipd., pomagali boste ohraniti naš planet, nakup kolesa pa pomeni tudi prihranek denarja v primerjavi z nakupom avtomobila. Na voljo vam je veliko različnih koles za najrazličnejše namene, zato pred nakupom dobro razmislite, kje in koliko se nameravate voziti s kolesom.

Rate this post