Sodobna spoznanja o koristih Omega 3

Predstava, da je Omega 3 le nepotreben dodatek k prehrani ali zgolj trenutni trend, je napačna. Kliknite na povezavo za nakup omega 3 preko spleta. Našim babicam je namreč že dolgo znano, kako pomembna je ta snov za človeka od samega rojstva dalje. Omega-3 maščobne kisline prinašajo številne koristi, med drugim varujejo srce in izboljšujejo vid ter delujejo kot hrana za možgane. Naše telo samo ne more proizvesti Omega 3 maščobnih kislin, zato jih pridobimo le s prehrano ali prehranskimi dopolnili.

Omega 3

Pomembnost za zdravje srca, možganov in vida

Danes je njihovo pomanjkanje zelo pogost problem pri ljudeh. To je posledica sodobnih sprememb v naših prehranjevalnih navadah, saj je hrana, ki jo uživamo, zelo revna s hranili, vključno s ključnimi maščobnimi kislinami, ki so nujno potrebne za zdravo srce in ohranjanje možganov. Omega 3 je v bistvu hrana za naše možgane, srce in vid. Srčno-žilne bolezni so že desetletja najpogostejši vzrok bolezni in smrti po svetu.

DHK (dokozaheksaenojska kislina), ki je esencialna nenasičena maščobna kislina v njej, igra pomembno vlogo pri delovanju možganov in ohranjanju vida. EPK (eikozapentaenojska kislina) in DHK sta maščobni kislini v njej, ki imata pomembno vlogo pri delovanju srca. Če ne uživate vsak dan veliko jajc ali mastnih rib, da bi zadovoljili priporočeno vrednost DHK in EPK esencialnih maščobnih kislin na dan, vam priporočamo, da jemljete prehransko dopolnilo.

Pomanjkanje maščobnih kislin – simptomi in rešitev

Dodan vitamin E je ključen antioksidant, ki pomaga pri upočasnitvi staranja. Deluje kot topno vezivo za nenasičene maščobe. Kapsule Omega 3 vsebujejo lososovo olje, ki je predvsem pridobljeno iz lososa, kot tudi manjše odstotke olja iz drugih modrih ribic, ki so pred ulovom prosto plavale. Zaradi tega, ker so bile ribe ulovljene v manjši velikosti, niso imele priložnosti absorbirati težkih kovin, ki se lahko nahajajo v morju. Vse ribe v kapsulah izvirajo iz Norveške. Formula kapsul je Low Reflux, kar pomeni, da se vam po zaužitju ne bo neprijetno spahovalo po ribjem olju. Kapsule podjetja Algena so primerne za vse, vključno z alergiki, otroki, odraslimi, nosečnicami, doječimi materami in hišnimi ljubljenčki, saj ne vsebujejo konzervansov, aditivov, barvil, sladkorja, glutena, laktoze ali soli.

Dolgoročna pomanjkljivost tovrstnih maščobnih kislin se lahko kaže skozi raznovrstne simptome, kot so akne, depresija, anksioznost, pojav prhljaja in redkejših las, debelost, nenehna žeja ali lakota, hude menstrualne bolečine, težave v menopavzi, nespečnost, učne težave, težave s pomnjenjem, pozabljivost in težave s spominom, oslabljen imunski sistem, suha koža in luščenje (eden najpogostejših simptomov pomanjkanja), pomanjkanje energije in utrujenost kljub dovolj spanja, motnje v razvoju otroka pri pomanjkanju med nosečnostjo ter hiperaktivnost pri otrocih.

Naravna rešitev za zdravje srca in možganov

Podjetje Algena je že 18 let prisotno na tržišču in znano je po visokokakovostnih naravnih sestavinah. Njihova omega-3 je brez kvasa, glutena, soli, škroba, laktozem sladkorja, soje, arom, barvil in konzervansov. Kapsule Omega 3 so testirane na vsebnost živega srebra, pesticidov in težkih kovin. Ribje olje za njihove izdelke izhaja iz Norveške. Njihovo poslanstvo je prinašati ta naravni čudež v vsak dom.

Nenasičene maščobne kisline predstavljajo skoraj tri četrtine maščob v možganski skorji otrok. Omega-3 maščobne kisline so ključnega pomena za pravilen razvoj živčevja in očesne mrežnice. Njihove kapsule vsebujejo ribje olje, ki ima 1000,2 mg na kapsulo. Vsebujejo 180 mg EPK in 120 mg DHK, ki sta pomembni vrsti Omega-3 maščobnih kislin. Prav tako dodajajo vitamin E v količini 3,8 mg na kapsulo. Priporočamo uživanje je 2-3 kapsul na dan pred obroki. Jejte jih ločeno, ne vse na enkrat.

Omega 3 maščobne kisline so ključnega pomena za pravilno delovanje srca in ohranjanje zdravja možganov. Naša prehrana pogosto ne zagotavlja zadostne količine teh esencialnih maščobnih kislin, ki jih naše telo ne more samo proizvesti. Zato je pomembno, da jih vsak dan uživamo bodisi s hrano ali prehranskimi dopolnili.

Prepoznajte simptome in najboljše vire

Pomanjkanje teh maščobnih kislin v telesu se lahko kaže skozi različne simptome. hude menstrualne bolečine, prezgodnja menopavza, nespečnost, depresija, akne, pozabljivost, suha koža in luščenje, pomanjkanje energije in utrujenost, motnje v razvoju otroka med nosečnostjo, anksioznost, debelost, nenehna žeja ali lakota, pojav prhljaja in redkejših las, težave s pomnjenjem, slabljenje imunskega sistema ter hiperaktivnost pri otrocih so nekateri od simptomov, ki kažejo na pomanjkanje omega 3 maščobnih kislin v telesu.

Najboljši viri teh maščobnih kislin so mastne ribe, kot so losos, skuša, sardine, tuna, sardele, sled, postrv in lignji. Laneno seme in laneno olje sta tudi dober vir teh maščobnih kislin. Vendar je pogosto težko zaužiti dovolj teh virov samo s prehrano. V primeru, da ne morete redno uživati dovolj tovrstnih maščobnih kislin iz hrane, je priporočljivo uporabiti prehranska dopolnila. Po vsem svetu se soočamo s pomanjkanjem vitamina D pri ljudeh. Po slovenski študiji Nutrihealth ima v zimskih mesecih 80 % slovenskega prebivalstva pomanjkanje, 40 % pa hudo pomanjkanje vitamina D. Omega-3 maščobne kisline so prav tako pomembne za naše zdravje, vendar se številni ljudje še vedno ne zavedajo njihovega pomena. Skrb vzbujajoč podatek kaže, da ima pomanjkanje teh maščobnih kislin kar 98 % ljudi.

Leta 2015 sta biokemika, dr. Rhonda P. Patrick in dr. Bruce N. Ames, izvedla študijo o vplivu vitamina D in omega-3 maščobnih kislin na motnje pozornosti pri otrocih. Ugotovila sta, da lahko uživanje dopolnil s temi maščobnimi kislinami in vitaminom D koristi na več ravneh zdravja, še posebej za krepitev miselnih procesov.

Rate this post