Kavomat Nespresso: Ko kava postane užitek

Si tudi vi ne predstavljate jutra brez tople skodelice kave? Ja tudi mi spadamo med takšne osebe. Pa vendar zna biti včasih nadležno vstajati zgodaj, pripraviti zajtrk in skuhati kavo. Kaj pa če vam povemo, da obstaja kavomat na kapsule, s katerim je okusna kava pripravljena v trenutku in popolnoma brez truda?

Kavomat Nespresso namreč pripravi kavo na enostaven in hiter način, poleg tega pa je ta še izredno kakovostna in kremasta. Za pripravo popolne jutranje skodelice tako potrebujete le eno kavno kapsulo ter pritisk na gumb in dan se lahko začne. Sliši se sanjsko, mar ne? A lahko vam zagotovimo, da je vse to res.

900 različnih arom, ki nudijo edinstven okus

Vsi Nespresso kavni aparati imajo visokotlačno črpalko, ki ima 19 barov in zagotavlja potreben tlak za prodor vode skozi kapsulo. Ko tlak v aparatu prodre skozi kavno kapsulo, se sprosti približno 900 različnih arom kave, kar nudi edinstven okus.
Oblika kapsule Nespresso je hkrati zasnovana tako, da zagotavlja enakomeren pretok vode pod tlakom skozi mleto kavo med ekstrakcijo.

kavomat

Aparati različnih barv in oblik

Aparati imajo hkrati še sistem hitrega ogrevanja, kar pomeni, da se segrejejo v pičlih 25 sekundah. Ker so varčno izdelani, pa se po devetih minutah neuporabe tudi samodejno izklopijo.

Prednost je tudi kompaktna in lahka oblika aparata, ki je na voljo v različnih barvah in oblikah, tako da je Nespresso kavomat primeren praktično za vse prostore, tako za doma kot tudi za v pisarne.

Na voljo kapsule za vsak okus

Najboljše od vsega pa je, da vam pri izbiri Nespresso kavnega aparata skorajda ni treba razmišljati. Vsi so namreč kakovostni in narejeni za pripravo vrhunske skodelice kave. Popolnoma preprosto torej izberete različne kapsule in uživate v okusu kave, ki vam ustreza.

Prav tako se ni treba odločiti za eno vrsto kave, saj so vsi aparati narejeni tako, da imajo obe funkciji – za pripravo espresso kave in dolge kave. Tisti naprednejši pa omogočajo tudi različne kavne užitke z mlekom.

kavomat na kapsule

Kateri Nespresso izbrati?

Kljub temu pa smo se odločili, da izpostavimo tiste najbolj priljubljene modele. Kot najmanjši in cenovno najbolj ugoden Nespresso kavomat moramo omeniti Essenza Mini, ki združuje enostavnost uporabe, minimalistično lepoto in neprimerljivo kakovost. Je majhna naprava, a odpre cel svet Nespresso kave, dobite pa jo za približno 110 evrov. Na voljo je v petih različnih barvah ter v dveh videzih, ki ustrezata vsakemu okusu ter vsakemu prostoru. K njej spadata še bratska aparata Essenza Mini C ter Essenza Mini D. Za približno enako ceno pa lahko izberete tudi napravo Nespresso Inissia, majhno in kompaktno napravo, ki je opremljena z ergonomsko ročico.

Tukaj je potem še kavomat serije Pixie ter serije Citiz. Ti aparati so v cenovnem razredu od približno 150 do 180 evrov, so pa za razliko od Essenze mini nekoliko naprednejši in inovativnejši. Tudi ti so na voljo v več različnih barvah, serija Citiz pa se lahko pohvali še s posebnim dizajnom, ki daje pridih elegance in se prilega vsaki kuhinji.

Za najbolj zahtevne kavoljube pa je na voljo tudi kavomat, ki ima funkcijo penjenja mleka in različnih vrst napitkov. Takšni so na primer Citiz&Milk, Lattissima ter Atelier, najbolj napreden med aparati Nespresso.

Za katerega koli že se boste odločili, pa vam zagotavljamo, da s kavnimi aparati Nespresso vsekakor ne boste zgrešili, skodelica kave pa bo popolna.

Rate this post