Dopolnilno zavarovanje vam lahko reši zdravje

Dopolnilno zavarovanje poznamo vsi in vemo, da ga potrebujemo takrat, ko imamo težave z zdravjem ali nesrečo. Ko potrebujemo drago zdravljenje, operacijo, pregled ali zdravila, nam to plača zavarovalnica iz vzajemnega sklada, kar si oglejte na tej povezavi www.e-zavarovanja.com/kategorije-vprasanj/dopolnilno-zdravstveno-zavarovanje/. Vsi plačujemo v ta vzajemni sklad in nekateri dopolnilno zavarovanje res potrebujejo, drugi delno tretji pa nikoli. Denarja ne dobimo nazaj, saj se porabi za tiste, ki res potrebujejo drage zdravniške storitve in nikoli ne veste, ali boste vi tudi kdaj med njimi. Ker zavarovanje ne velja takoj ampak šele po treh mesecih, ga je potrebno vplačati takoj.

Če boste dopolnilno zavarovanje vplačali takoj, ko se vam prekine status študenta ali vsaj eno leto od tega, potem boste tudi najmanj plačali za premijo. Takrat ste običajno še mladi, kar seveda šteje kt manj rizična skupina in se smatra, da boste še dolgo plačevali v ta vzajemni skladu in ko boste potrebovali na starost zdravniško pomoč, vam bo to krila zavarovalnica.

dopolnilno zavarovanje

Če pa boste dopolnilno zavarovanje vplačali kasneje, se vam bi z vsakim letom, ko ne boste plačevali dopolnilnega zavarovanja, premija višala pa tudi zaradi tega, ker boste vsako leto starejši. Torej se splača to zavarovanje poleg osnovnega obveznega urediti takoj.

Bile so ideje vlade in ministrstva za zdravstvo, da bi obe zavarovanji obvezno in dopolnilno zavarovanje združili kar v en paket in bi bilo obje obvezno. To se ni zgodilo, zato se lahko svobodno odločite, ali in kdaj boste zavarovanje plačevali in kateri zavarovalnici. Premije so skoraj povsod enake. Razlikujejo se v storitvah in v prijaznosti do stranke.

Takšno zavarovanje ni potrebno v primeru, da ste prepričani, da nikoli ne boste resno zboleli ali da nikoli ne boste imeli nobene operacije in nesreče. Verjetno boste uganili, da skoraj ni človeka na planetu, ki bi tako razmišljal. Torej se splača vplačevati zelo majhne premije vsak mesec ali pa letno.

Rate this post