Business coaching ali kako poslovanje vašega podjetja ponesti stopničko višje

Ste se kdaj vprašali, zakaj nekatere organizacije tako izstopajo iz množice? Zakaj so vedno korak pred konkurenco, ne glede na tržne trende ali gospodarsko klimo? Morda je njihova skrivnost business coaching – inovativni pristop, ki se ga poslužujejo že marsikatera slovenska podjetja.

Kaj točno to je in kako lahko tudi vaše podjetje pomaga dvigniti na stopnjo višje?

Business coaching je več kot le mentorstvo

Business coaching je edinstvena oblika strokovne podpore, ki organizacijam pomaga doseči njihove poslovne cilje in premagovati izzive. Na prvi pogled se morda zdi, da se ne razlikuje veliko od drugih oblik mentorstva in usposabljanja, vendar je v svojem bistvu veliko več. Kaj ga označuje?

  1. Individualiziran pristop

Za business coaching ni univerzalnega pravila. Vsaka organizacija je unikatna s svojo kulturo, vizijo, strategijo in izzivi. Zato se coachi prilagodijo specifičnim potrebam podjetja in oblikujejo pristope, ki so za dano situacijo edinstveni.

  1. Strateška usmerjenost

V nasprotju z nekaterimi oblikami mentorstva, ki se osredotočajo na osebni razvoj ali specifične veščine, se business coaching osredotoča na celotno podjetje. Coachi vodstvu pomagajo oblikovati in izvajati strateške načrte ter premagovati strateške izzive.

  1. Odločanje na podlagi podatkov

Ne zanaša se samo na izkušnje in intuicijo. Namesto tega za namene odločanja vključuje tudi uporabo kvantitativnih in kvalitativnih podatkov.

  1. Partnerstvo

Business coach ni samo svetovalec, temveč partner, ki deluje skupaj z vodstvom.

  1. Dolgoročno razmišljanje

Business coaching ni tek na kratke proge. Poudarek je na oblikovanju dolgoročne vizije, strategije in taktik, ki podjetjem pomagajo rasti ter se prilagajati času.

Coaching deluje v smeri dolgotrajnih usmeritev in rešitev

Kako business coaching vpliva na poslovanje

Pri business coachingu gre za več kot le obvladovanje vsakodnevnih operativnih težav. To je strateški proces, ki podjetjem omogoča, da razumejo svoje poslovanje v svoji celovitosti, kar vključuje prepoznavanje skritih priložnosti, identifikacijo in naslavljanje sistemskih izzivov ter izdelavo in izvajanje uspešnih poslovnih strategij.

Business coaching deluje kot katalizator, ki podjetja spodbuja k samorefleksiji in samoocenjevanju. Z vključevanjem objektivnega zunanjega pogleda, coach vodjem pomaga, da se distancirajo od neposredne vpletenosti v poslovanje in vidijo širšo sliko. To omogoča jasnejšo perspektivo, ki je nujna za učinkovito odločanje.

Coachi vodstvu pomagajo pri oblikovanju usmerjene in dosegljive vizije za prihodnost podjetja. Skupaj določajo jasne in merljive cilje, ki pripomorejo k osredotočenosti in zagotavljajo, da so vsa prizadevanja usmerjena v isto smer.

Business coaching pa ne vpliva le na poslovno strategijo, temveč ima tudi pomemben vpliv na organizacijsko kulturo. S spodbujanjem odprte komunikacije, sodelovanja in stalnega učenja, coachi pomagajo graditi pozitivno in produktivno delovno okolje. To ne le da povečuje zadovoljstvo zaposlenih, ampak tudi prispeva k večji produktivnosti in uspešnosti podjetja.

Business coach vodje usmerja pri gradnji trdne in dosegljive vizije podjetja

Izberite partnerstvo za uspeh – izberite Zavod AKADEMIJA USPEHA GROUP

Če ste o business coachingu brali do te točke, vam verjetno ideja o tem, da se le-tega poslužite tudi v vašem podjetju, ne da miru. Zdaj je torej čas, da najdete zaupanja vredno, strokovno podjetje z izkušnjami in dobrimi referencami, ki tovrstne storitve nudi. Tako vam na tem mestu predstavljamo Zavod AKADEMIJA USPEHA GROUP, ki v okviru svoje ponudbe ponuja pester nabor programov za podjetja.

To podjetje se ponaša s tridesetletnimi praktičnimi izkušnjami na področju dela z ljudmi, ki jih spretno vnašajo v svoje seminarje in coaching seje. Z veliko poudarka na praksi namesto na teoriji, udeleženci njihovih programov prejmejo praktične nasvete za poslovni in osebni uspeh. Poleg tega podjetje redno spremlja novosti in trende na svojih strokovnih področjih, kar zagotavlja, da so njihovi programi vedno aktualni in relevantni.

Kot ekskluzivni distributer v Sloveniji, so certificirani za uporabo Process Communication Model®, priznanega modela komunikacije, ki izboljšuje medosebne odnose in učinkovitost na delovnem mestu.

Edinstvenost njihovih programov izhaja iz njihovega odziva na potrebe v slovenskih delovnih okoljih, kar pomeni, da so njihovi programi posebej oblikovani za podporo lokalnim podjetjem. Uporabljajo različne najučinkovitejše metode učenja in utrjevanja znanja in s tem zagotovijo, da udeleženci naučene veščine resnično usvojijo. Podjetje se ponaša z visoko pozitivno energijo in sproščenim vzdušjem, kar omogoča učinkovito in prijetno učno izkušnjo. Njihovi programi so obogateni z drobnimi presenečenji, ki udeležence motivirajo in jih spodbujajo k učenju.

Za maksimalno učinkovitost in udobje se podjetje z vami pred izvedbo pogovori in prilagodi svoje programe vašim specifičnim potrebam. Ne le to, pripravljeni so priti tudi v vašo organizacijo in izvesti izobraževanje na mestu, kar zagotavlja optimalno izvedbo z minimalnimi prekinitvami za vaše delovanje. Vse seminarje prilagodijo glede na potrebe naročnika, na podlagi ocene stanje predlagajo načrt izobraževanja in vam nato pokažejo, kaj v praksi res deluje. Vključite se lahko v njihov trening komunikacijskih veščin, letni razvojni oziroma ocenjevalni pogovor ali denimo v akademijo vodenja.

Torej, ste pripravljeni stopiti stopničko višje? Z Zavodom Akademija uspeha group vam bo to zagotovo uspelo!

Rate this post