Artroza naj vam ne vzame poguma

Artroza, osteoartroza ali obraba sklepov je zelo pogosta degenerativna bolezen sklepov, ki lahko prizadene katerikoli sklep v telesu, najpogostejša pa je v sklepih, ki nosijo večino naše teže, torej artroza kolena, kolka in hrbtenice ali pa so to najbolj uporabljeni pri vsakodnevnem delu, torej artroza sklepov dlani in prstov. Kakšni so simptomi in vse o zdravljenju si poglejte tukaj. Artroza lahko povzroča tudi vnetje in bolečino v prizadetih sklepih, kar imenujemo asteoartritis. Ljudi zaradi artroze najpogosteje težijo bolečine v kolenu. Artroza oziroma obraba sklepov je, kot omenjeno, pogosto brez simptomov, če pa se znaki pojavijo, potem se razvijejo postopoma in s časom slabšajo.

Artroza

Artroza nastane, ko se sklepni hrustanec ali del sklepnega hrustanca stanjša in površina postane groba. To se zgodi zaradi stalne obremenitve sklepov in je v starosti praktično normalen pojav. Seveda lahko k temu prispevajo oteževalne okoliščine, še posebej spol, prekomerna telesna teža in genetske predispozicije. V zdravem sklepu je hrustanec, ki pokriva površino kosti, gladek in drseč, kar omogoča, da se kosti v sklepu nemoteno in s čimmanj trenja lahko premikata druga ob drugi. Če je prisotna artroza oziroma obraba tega hrustanca, pa je trenje večje, kar lahko sčasoma povzroča tudi težave. Bolezen potrebuje več let, da se razvije in velikokrat ne povzroča nobenih težav.

Pri artrozi priporočajo uporabo Smrekovit 365 v kombinaciji s Smrekovit oblogo. Kremo namažete na oblogo in z namazano stranjo pritrdite na želeno mesto. Običajno do konkretnega rezultata pride v roku 7 do 14 dni.

Uporaba Smrekovit obloge močno poveča delovanje izdelkov, ker delujejo kot rezervoar za kremo ali mazilo, da se učinkovine iz smrekove smole lahko neprekinjeno absorbirajo v tkivo kolikor ga lahko sprejme. Na mestih, kjer Smrekovit oblogo lahko brez težav pritrdite in ostane na mestu, priporočajo uporabo obloge ves čas in domazovanje enkrat dnevno, da se zmanjša artroza. Na bolj gibljivih sklepih, kjer se obloga rada zgrbanči in premika, jo uporabite vsaj čez noč, čez dan pa na tem delu večkrat namažite.

Rate this post