Uporabljate prava ličila?

Pozdravljeni! Vas zanima katera ličila so najbolj primerna za vašo obliko obraza in polt kože? Želite vedeti, če je tisti eyeshadow, ki ga vedno uporabljate, prave barve za vas? Kaj pa vaš tip kože, ali so vaša ličila prava za tip kože, ki ga imate. Kaj pa naredite, ko imate izpust mozoljev pa vas vse boli, srbi, na splošno moti? Veste kaj narediti?

Če ne, pa tudi če nekaj že veste, si lahko naprej preberete in pogledate, če uporabljate prava ličila.

licila

Ali uporabljate prava ličila za vaš tip kože?

Na splošno bi moralo biti pomembno, da uporabljate naravna ličila, saj vaša koža ob njih znatno manj trpi. Seveda, je naravna ličila težje izdelati, zato so kdaj tudi manj kvalitetna. Kvaliteta, je pa glavna stvar pri ličilih.

Poznamo 4 osnovne tipe kože:

  1. Suha koža
  2. Mastna koža
  3. Normalna koža
  4. Mešana koža

Začeli bomo z normalnim tipom kože. Torej normalni tip kože imate tisti, ki nimate opaznega sušenja kože ali pa maščenja. Pri normalnem tipu kože, ličila niso preveč pomembna, a vendarle moramo paziti, da ne uporabljamo ličil za suho kožo ali pa ličil za mastno kožo, ker si lahko kožo uničimo. Tako kot pri ostalih tipih imamo na voljo ličila za normalno kožo, le da je pri normalni koži več izbire.  Kako pa veste, da imate normalen tip kože? Vaša koža je mehka in prožna, ima majhne, drobne pore ter nima nečistoč.

Naslednji je suhi tip kože. Razlog za suho kožo je v največ primerih potenje, kar pomeni, da izgublja koža vodo in je ne dobi nazaj. Drugi razlog je pa tudi naravna izguba vode, kjer pa koža sama od sebe izgubi pol litra vode. Kako prepoznate suho kožo?  Če je vaša koža rahlo suha, potem ima občutek hrapavosti in je manj prožna. Če je zelo suha, se opazi luščenje in lahko nastane srbečica. Če pa je vaša koža izjemno suha se pojavijo znaki razpokanosti, hrapavosti in pogoste srbečice.

Mastni tip kože je ponavadi zaradi genetike, lahko pa je tudi zaradi stresa, zdravil, komedogene kozmetike (ličila, ki razdražijo kožo), ali pa zaradi hormonskih sprememb in neravnovesja. Kako prepoznate mastno kožo? Prepoznate jo lahko po velikih porah, prekomernem mastnem lesku in debeli, bledi koži na kateri žile niso vedno vidne. Mastna koža je zelo nagnjena k aknam, mozoljem in ogrcom.

mesana-koza

Zadnji osnovni tip kože je mešani tip. Vzroki za mastnešjo kožo so ponavadi prekomerno proizvajanje sebuma. Za suho kožo pa sta kriva pomanjkanje sebuma in s tem povezano tudi pomanjkanje lipidov. Kako prepoznamo mešano kožo? Mešani tip kože ima matnejši T predel in normalno, do suho kožo na licih. Na T predelu so tudi dokaj velike pore.

Uporabljate prava ličila za vaš tip kože?

5/5 - (1 vote)