Prilagodljive streč folije za različne aplikacije

Običajno se streč folija navije na kartonske tulce in je poznana pod različnimi imeni kot so ovijalna, raztegljiva, povijalna ali embalažna folija. Streč folija je plastičen film, izdelan iz linearnega polietilena nizke gostote (LLDPE) z ekstrudiranjem. Streč folija se uporablja za ovijanje palet, kar omogoča pritrditev izdelkov in njihovo zaščito pred zunanjimi vplivi in nepooblaščenimi posegi. Idealna je za prevoz izdelkov med proizvodnimi fazami, skladiščenje in transport. Na voljo so različne širine, debeline in vrste folije, ki ustrezajo različnim potrebam.

Streč folija

Različne vrste stretch folije

Stretch folijo lahko razdelimo na standardno, tehnično in prestretch folijo, ter njihove različice. Pri proizvodnji folije se lahko dodajo različne primesi in nastane UV-odporna, prezračevana, antistatična ter prosojna ali neprosojna barvna streč folija. Barvne stretch folije so posebej primerne za ločevanje palet v skladiščih.

Različne vrste, debeline in širine stretch folij so prilagojene različnim aplikacijam. Proizvajalci se trudijo zmanjšati vpliv na okolje z izdelavo tanjših, a močnejših folij. Tanjše folije manj obremenjujejo okolje, zavzamejo manj prostora pri transportu in skladiščenju ter so cenejše za proizvodnjo. Poleg tega mnogoslojne folije nudijo odličen oprijem ter visoko odpornost proti trganju, kar zmanjšuje stroške pakirnega materiala, a še vedno zagotavlja varnost palet in paketov.

Podjetje Kamm trade pomaga strankam najti najbolj optimalno stretch folijo, ki ustreza njihovim potrebam. Kupci običajno ocenjujejo nakup folije glede na ceno role ali ceno na kilogram, vendar je pomembno upoštevati dejanske stroške uporabe, ki jih določa strošek na ovito paleto ali paket. Neupoštevanje tega lahko pomeni izgubo priložnosti za prihranek.

Pogoste napačne predstave o uporabi stretch folije

Kupci pogosto uporabljajo isto stretch folijo za različne zaščitne potrebe, čeprav ni primerna za vse aplikacije. To izhaja iz nekaterih napačnih predstav, kot so prepričanje, da debelejša folija pomeni močnejši film in manj ovojev, da več ovojev zagotavlja večjo stabilnost, da ena vrsta folije ustreza vsem aplikacijam in da večji raztezek pomeni boljši film.

Pomembnost pravilne izbire stretch folije

Izbira najcenejše folije ni vedno najboljša odločitev. Stretch folija za ovijanje palet mora biti močna, fleksibilna in zanesljiva. Prekomerno ovijanje palet vodi do nepotrebne porabe materiala in večjih stroškov. Različne vrste folij so bolj primerne za določene aplikacije, zato je pomembno izbrati pravo folijo, da zmanjšate odpadke in stroške.

Prednosti pravilno izbrane stretch folije

Izbira prave stretch folije lahko podjetjem prinese večjo učinkovitost pri pakiranju in znatne prihranke pri stroških embalaže. Podjetje Kamm se osredotoča na zagotavljanje kakovostne embalaže po konkurenčnih cenah, kar omogoča strankam, da se posvetijo svojemu poslovanju. Na zahtevo lahko folijo tudi potiskajo z logotipom strank, kar pripomore k prepoznavnosti znamke.

 

Rate this post