Kdaj izbrati postopek za povečanje dojk

Augementacija ali povečanje dojk (P) je poseg pri katerem se vstavi prsne vsadke katerih namen je povečanja prirojenega volumna dojk. Za poseg se največkrat odločajo ženske, ki želijo povečati relativno majhne prsi ali tiste, ki bi želele nadomestiti volumen, ki ga izgubijo tekom staranja, nosečnosti ali po večji izgubi telesne teže. Namen posega je uskladitev prsi z vašim telesnim videzom. Lahko rečemo, da povečanje dojk pozitivno vpliva na samopodobo, saj so po posegu ženske samozavestnejše.

Odločitev za povečanje dojk je stvar posameznice. Skozi čas se je pogled na sam poseg tudi spreminjal, ženske si predvsem želijo naravnega videza, takšna je tudi želja specialistov. Njihov cilj je ustvariti dojke kot bi se z njimi rodile. V kolikor vas zanima poseg povečanja dojk, je dobro da v prvem koraku obiščete preverjenega specialista plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, ki vam lahko pomaga z usmeritvami in vam svetuje in predstavi celoten potek posega. Poseg je primeren za zdrave kandidatke, ki so v dobri fizični kondiciji in imajo primerno ter stabilno telesno težo. Poseg za povečanje dojk se lahko opravi tudi v kombinaciji z dvigom prsi ali strokovno mastopeksija.

povečanje dojk

Postopek za povečanje dojk je sledeč, po zarezi na inframamerni gubi dojke, se oblikuje prostor za prsni vsadek, ki se navadno nahaja pod tkivom dojke in mišico. Na kirurški poseg se je potrebno tudi ustrezno pripraviti. Po posegu za povečanje dojk vam ostane približno centimeter in pol dolga zareza na inframamerni gubi dojke, ki jo pokrijejo kopalke.

Za poseg povečanja prsi se odločite na podlagi posvetovanja pred samim posegom, kjer vas estetski kirurg ustrezno spozna in na podlagi celotne anamneze naredi načrt vaše obravnave. Namen posega za povečanje dojk je pridobitev in izgradnja pozitivne samopodobe, ki je osnova za uspešnost v življenju.  Prepustite se strokovnjakom, ki vam lahko pomagajo in ustrezno svetujejo na poti sprememb.

Rate this post