Odstranjevanje znamenj rešuje življenja

Odstranjevanje znamenj ni samo kozmetični poseg ampak pomaga tudi pri zdravju, saj so temne lise, ki jih imenujemo znamenja na koži lahko tudi zelo nevarna. Če gre za manjša in nespreminjajoča se znamenja, pomeni, da ni nič narobe. Če pa so velika in se spreminjajo, pa gre za rakovo tvorbo, ki je zelo nevarna. Odstranitev znamenj pomeni, da se lahko izognete najbolj nevarnemu kožnemu raku, ki se lahko konča tudi tako, da podležete.

odstranjevanje znamenj

Zadnja desetletja so kožne bolezni v velikem porastu, med njimi je kožni rak zelo pogost. Znamenja so benigne tvorbe  melanocitov, to je kožnih celic, te pa izdelujejo pigment. Melanom imenujejo tudi črni kožni rak, je smrtno nevaren in ga je nujno potrebno takoj zdraviti, saj se lahko konča usodno. Dermatologi, ki izvajajo dermatoksopijo, torej odstranjevanje znamenj pa to vrsto rakov odkrijejo zgodaj in so v tej zgodnji fazi ozdravitvi.

Odstranjevanje znamenj in izrastkov izvajajo dermatologi, ki kožo pregledajo in svetujejo, kaj storiti z njimi. Izrastki in znamenja so po vsem telesu, velikokrat na vratu, po pazduhami, obrazu in je dobro razmisliti o tem ,da bi jih odstranili ter jih seveda pokazati zdravniku ali dermatologi. Ker je teh izrastkov veliko, je potrebna natančna diagnoza vsakega.

Odstranjevanje znamenj s sodobno dermatološko diagnostiko, ki ni kirurški način, omogoča odstranitev pigmentnih znamenj in izrastkov, kar pripomore k ohranjanju zdravja in lepšem videzu kože. Vsakdo izmed nas te izrastke in lise ima, ne moremo pa vedeti, kaj se za njimi skriva. Dermatolog se najprej pogovori s pacientom, da ugotovi, koliko so stari posamezni izrastki in lise torej znamenja. Po tem veliko sklepa in nato pod mikroskopom pregleda še delčke kože ter postavi diagnozo.

Če dermatolog sumi še na alergije, potem napoti pacienta tudi na testiranja za alergije, da se natančno ugotovi izvor sprememb na koži, kaj jih povzroča in kako bi jih bilo mogoče pozdraviti.

Rate this post