Kakšna je v Sloveniji za odkup železa cena

Odkup železa cena je odvisna od precej dejavnikov, največ pa od čistosti materiala in cene stroška odvoza. Tukaj je cena za odkup starega železa za 1000 kg, ki tenuto znaša okoli 300 evrov, vendar je za pričakovati še višje cene glede na to, da na trgu surovin primanjkuje in nič ne kaže, da bo kaj bolje v prihodnjih mesecih. Odkup železa cena bo višja za čisto železo in manjša, če ima primesi ali rjo in morebiti je ovito s plastiko ali ima na sebi ostanke lesa.

odkup železa cena

Odkup železa cena je dokaj visoka, je pa enaka za podjetja in posameznike. Največkrat imajo podjetja večje količine odpadkov iz železa, ki jih lahko prodate in s tem zmanjšate strošek nabave nove surovine za vašo proizvodnjo. Hkrati se boste znebili odpadka, ki vam zaseda prostor po nepotrebnem.

Enako velja za delavnice in zasebnike, saj se ponekod na podeželju se okoli hiš in kmetij nabere res veliko odpadnega železa, ki ga lahko vnovčite in s tem zaslužite. Odkup železa cena se na trgu dejansko ves čas spreminja glede na povpraševanje in ponudbo in je enkrat višja ter drugič nižja.

Odkup železa cena je odvisna tudi od stroškov prevoza, zato je najbolje, da povprašate za ponudbo glede vaše lokacije in kakovosti železa pa vam bodo povedali točno odkupno ceno železa za vaš primer v času povpraševanja. Za prevoz bodo poskrbeli profesionalci, tudi za nakladaje, zato vam ni treba nič skrbeti. Namečete železo v popravljene zabojnike, ostalo bo opravilo podjetje, ki odkupuje železo. Svoj posel opravljajo profesionalno in varno ter v skladu z vsemi pravili o ravnanju z odpadki.

Tako boste tudi vi postali del krožnega gospodarstva in boste poskrbeli za naš planet, ki ga bomo ohranili za naše zanamce. Vsekakor se vam splača poskrbeti za odpadke, ker je železo težko in hitro dosežete 1000 kg, še posebej, če veliko delate z železom. Marsikdo ne ve, če ima kleparsko delavnico ali izdeluje kovinske izdelke, da lahko proda odpadek, vendar vas je zdaj novost dosegla in lahko takoj reagirate. Zmanjšajte strošek in povečajte svoj družinski ali podjetniški proračun ne da bi vam bilo treba kaj narediti. Nekateri to počno že dolgo.

Rate this post