Zakaj se splača hraniti premoženje kot naložbeno zlato?

Naložbeno zlato se kot hranilec vrednosti vedno splača že zadnjih 5000 let, od kar ga človeštvo uporablja kot plačilno sredstvo in kot hranitelja vrednosti. Zlato je najbolj zanesljivo naložbeno sredstvo, ki ni obdavčeno in ni podvrženo inflaciji ter izgubo vrednosti, nasprotno, njegova vrednost z leti samo še raste, ker je v omejenih količinah in ga je na svetu zelo malo. Koliko ga bodo še našli in izkopali je veliko vprašanje, nihče ne ve, gotovo je le to, da ga enkrat ne bo več. Če je naložbeno zlato drago, potem je to znak, da je povpraševanje po njem veliko in da vlada neka panika, zato ga judje hočejo imeti kot varovanje svojega premoženja. Takrat ni dobro zlato kupovati, ker boste zanj preveč odšteli. Kupite ga, ko bo zmerna cena in kupite ga zato, da a boste imeli na dolgi rok, ker boste gotovo zmagali ter pridobili na vrednosti. Naložbeno zlato se namreč kot špekulacija na kratki rok res ne obnese, saj lahko cena na hitro zaniha.

naložbeno zlato

Naložbeno zlato je varno na dolgi rok in če bo šla cena nenadoma navzgor, se ne ustrašit, ponavadi potem cena tudi pade in stagnira dolgo časa na nekem nivoju, dokler spet ne začne počasi rasti. Veliki skoki v ceni se zgodijo takrat, ko nekdo, ki ima veliko zlata ga ali veliko proda naenkrat ali pa ga veliko kupi.

Naložbeno zlato je pametno kupovati periodično saj boste tak ovedeli, da ne boste preveč plačali za zlato ker bo enkrat cenejše drugič malo dražje na dolgi rok pa bo vsekakor močno zraslo in boste ne samo ohranili vrednost še zaslužili boste s tem. Ne vlagajte pa vsega viška denarja samo v zlato, dobro je malo naložbe razpršiti tudi na zlato, delnice in kripto valute, saj nič na tem svetu ni res 100 %. Ko naložbe razpršite ne boste izgubili vsega, če se kaj zgodi.

Rate this post