Lesena okna s katerimi privarčujemo

Seveda vsako stanovanje potrebuje okna, z njimi dobimo dnevno svetlobo ali pa jih odpremo za svež zrak kar je obvezno za vsako hišo. Kupiti moramo lesena okna, če želimo res lepo hišo, ki je prijazna okolju, poleg tega pa dobro izolira toploto. Pri izbiri oken pa se moramo odločiti kakšna bi imeli, seveda so PVC in kovinska okna vredu.  Ta okna so nekoliko dražja saj jih je težje izdelati ampak imajo mnoge prednosti.

Lesena okna imajo večino okvirja iz lesa izjema je le nekaj vijakov in manjših kosov kovin, zato je okno zelo ekološko še posebaj v primerjavi z PVC okni, ki so skoraj povsem iz PVC-ja. Kot sem že omenil imajo lesena okna ogromno prednosti, slabost pa je le da so nekoliko dražja kot okna iz drugih materjalov. Prva prednost je da les zelo dobro izolira toploto in zato bo pozimi v hiši dlje toplo poleti pa bolj hladno s tem privarčujemo gorivo ali les za kurjavo. Poleg tega da les dobro izolira toploto si lahko izberemo modele okenj z eno, dvama ali tremi šipami če izberemo model kjer je več šip imamo med dvema šipama prazen prostor v katerem je zrak, ta prostor tudi služi kot odličen izolant. Lesena okna so seveda narejena iz lesa ki je uzdržljiv naraven materjal kar pomeni da bo zdržav zelo dovgo časa poleg tega pa ne onesnažuje okolja saj se les lahko razgradi po končani uporabi. Še ena dobra lastnost je da ta okna izgledajo odlično s skoraj vsakim stilom hiše.

lesena okna

Pri izbiri lesenih oken lahko izbiramo kater les hočemo, nekateri lesi so bolj vzdržljivi drugi so trši v glavnem pa se vsi razlikujejo v barvi, največkrat uporabljamo les od smreke, bora, meseca, merantije ali pa hrasta. Naslednja stvar ki jo lahko izbiramo je lak za les, les je prebarvan z lakom zato da je bolj vzdržljiv poleg tega pa lahko spremeni barvo lesa, to je odvisno od vrste in barve laka. Nekateri laki potemnijo les, drugi ga posvetlijo lahko pa tudi ustvarijo sijaj lesa. Še zadnja stvar ki jo lahko izbiramo je število šip ki lahko izboljša toplotno izolacijo. Lahko si izberemo eno, dve ali pa tri šipe ki bojo dodajale toplotno izolacijo.

Če se odločite za lesena okna si poglejte ponudbo na zgornji povezavi, tam ponujajo montažo lesenih okenj odličnega slovenskega proizvajalca Inles. Njihove cene so zelo primerljive s kakovostjo, ki pa je seveda zelo dobra. Lahko tudi pošljete povpraševanje na njihovo spletno stran.

5/5 - (1 vote)