Kruh z vinskim kamnom je drugačnega okusa

V tem korona času, kot mu seveda pravimo danes se je marsikdo naučil tudi doma pripravljat kruh. Nekateri se držijo ukrepov in si ne upajo v trgovino, zato kar doma pečejo kruh. Je pa že prej veliko ljudi doma peklo kruh, posebej tisti, ki jim je zdravnik nekako prepovedal jesti jedi, ki so iz kvasa. Kruh pa ne moremo drugače narediti, kot s kvasom. Ampak se motite, tudi brez kasa je kruh, malo drugačen, kruh z vinskim kamnom, je kruh brez kvasa. En čudovit recept najdete tudi na tej strani http://www.pekakruha.si/kruh-z-vinskim-kamnom/

Vsi tisti, ki imate težave in se nekako bojujete s kandido, sigurno imate prepoved jest jedi, ki so narejene iz kvasa. Nam, ki lahko vse jemo, je mogoče to težko razumeti in sploh ne vemo kaj je to za težava. Hvala bogu, da je nekdo izumil kruh z vinskim kamnom. To je kamutova moka in se ne more kandida hraniti s kvasom, kar pomeni, da sam kruh ga ne vsebuje. Malo mogoče zapleteno za nas, ki ne rabimo za to skrbeti. Tisti bolniki, če jim lahko tako rečemo pa razumejo in se vsak dan s tem soočajo.

kruh z vinskim kvasom

Kruh z vinskim kvasom ni isti, kot navaden bel kruh. Je tudi bolj trd, je pa sigurno bolj zdrav. Lahko ga probate vsi narediti, saj postopek samega testa najdete na spletni strani in ni ne vem kakšna težava. Mogoče še sedaj nekomu ni jasno kaj je to vinski kamen, to je za vzhajanje testa, saj testo mora vzhajat. Je kalcijeva in kalijeva sol. Nam pa lahko že nekako samo ime pove vinski kamen, saj nastane v sodih, ko zori vino. Dobimo ga v trgovinah, kot bio proizvod. Kruh z vinskim kamnom ima tudi drugačen okus, kot smo ga navajeni. Če si ga boste pripravili, vam mogoče ne bo na začetku najbolj všeč. Če ga morate uživat, se ga boste navadili, drugače pa vam ni nujno, da ga pripravljate.

Rate this post