Hibridna elektrarna je še boljša od običajne sončne elektrarne

Sončne elektrarne so vse bolj priljubljene, saj se ljudje vedno bolj zavedamo skrbi za okolje. Če se še niste pozanimali o delovanju in možnostih sončne elektrarne, to storite čim prej. Hibridna elektrarna pa je še nekakšna nadgradnja sončne elektrarne in prepričani smo, da vas bo navdušila. Za lažjo odločitev, ali si omisliti hibridno elektrarno ali ne, smo za vas napisali tale članek, ki vam bo ponudil nekaj osnovnih informacij o elektrarni, za še več informacij pa lahko vedno kontaktirate pooblaščene prodajalce, ki vam bodo z veseljem svetovali in pomagali pri izbiri prav hibridne elektrarne za vaš dom.

Kaj sploh je hibridna elektrarna

hibridna elektrarna

Hibridna sončna elektrarna vas bo navdušila.

V osnovi gre seveda za povsem običajno sončno elektrarno, z nekaj nadgradnje. Razlika je v tem, da vam hibridna elektrarna omogoča, da viške proizvedene električne energije oddajate v omrežje ali v otočne elektrarne, ki sicer niso povezane z distribucijskim omrežjem. Omenjena elektrarna ima hibridni razsmernik in hranilnik, ki poskrbita, da lahko proizvedeno energijo shranjujete in jo porabite v neugodnih razmerah (ko ni sonca, je zunaj tema ipd.), viške pa še vedno lahko oddajate tudi v električno omrežje. Sistem prav tako omogoča, da vaše naprave deluje tudi takrat, ko se zgodi izpad električne energije. Ko hibridna elektrarna ustvari presežke električne energije, se ti shranijo v hranilniku in se porabijo, ko neposredna proizvodnja električne energije za trenutno porabo ni dovolj. Ko pa se zgodi, da je hranilnik poln, se presežke lahko oddaja v električno omrežje po sistemu neto meritev. Na ta način je hibridna sončna elektrarna odlična za vse, ki želite biti neodvisni od nihanja cene energije na trgu in želite biti čim bolj samooskrbni.

Na voljo so vam subvencije

Tako kot za vse sončne elektrarne, so vam tudi za hibridno sončno elektrarno na voljo subvencije, ki marsikomu olajšajo finančno breme. Stroški vgradnje sončne elektrarne znajo biti namreč kar visoki. Za omenjen hibridne elektrarne (ki imajo vgrajen hranilnik) so subvencije še posebej visoke, kar vam lahko znatno zniža stroške investicije. Z gotovostjo pa lahko rečemo, da se vam prav vsi stroški investicije povrnejo že v nekaj letih, zato to ne bi smela biti ena izmed ovir, ki bi vas odvrnila od odločitev za nakup in vgradnjo (hibridne) sončne elektrarne. S hibridno sončno elektrarno gotovo ne morete zgrešiti – zaradi vgrajenega hranilnika boste povsem neodvisni od nihanja cene energije na trgu, obenem pa si boste sončno energijo zagotovili tudi za obdobja, ko se zgodi izpad električne energije. Poleg vsega omenjena boste deležni še ne tako majhnih finančnih spodbud v obliki subvencij. Kaj še čakate?

hibridna elektrarna

Ne oklevajte, temveč že danes razmislite o vgradnji sončne elektrarne v svoj dom.

Sončne elektrarne so že nekaj časa zelo priljubljene, pa ste že slišali za hibridne sončne elektrarne? Te so nekakšna nadgradnja običajnih sončnih elektrarn, ki vam ponujajo številne odlične lastnosti. Zagotavljajo vam, da boste vedno imeli na voljo sončno energijo, tudi takrat, ko dlje časa ne bo sonca ali ko pride do izpada električne energije v omrežju. Ker je to zares odlična investicija, katere stroški pa so lahko zelo visoko, so vam na voljo različne subvencije, ki vam olajšajo finančno breme. Nikar ne oklevajte, temveč se že danes odločite za investicijo v hibridno sončno elektrarno.

Rate this post