Fizioterapija Ljubljana – rehabilitacija v udobju vašega doma

V zadnjih letih je prišlo do pomembnega premika v načinu zagotavljanja zdravstvenih storitev, pri čemer se vedno bolj poudarja osredotočenost na pacienta in udobje. Fizioterapija, ključni del rehabilitacije, je sprejela to spremembo in razširila svoje delovanje preko tradicionalnih kliničnih okolij. Koncept fizioterapije na domu se je pojavil kot prelomni pristop, ki prinaša osebno oskrbo neposredno na prag posameznikovega doma, s tem pa spodbuja udobje, praktičnost in optimalno okrevanje. In ravno to vam nudi tudi fizioterapija Ljubljana (podjetje Therapia, d. o. o.) – spoznajte njihov pristop, vizijo in storitve!

Fizioterapija (Ljubljana) – za koga je najprimernejša?

Fizioterapija na domu je primerna a za širok spekter posameznikov, še posebej za tiste, ki imajo težave pri dostopanju do običajnih fizioterapevtskih storitev v kliničnem okolju. Nekatere skupine ljudi, ki lahko imajo koristi od fizioterapije na domu, so:

 1. Posamezniki z omejeno gibljivostjo – Za tiste, ki imajo težave pri gibanju ali so zaradi poškodb, kroničnih stanj ali invalidnosti priklenjeni na dom, fizioterapija na domu omogoča dostop do ključnih rehabilitacijskih storitev, brez potrebe po prevozu ali telesnem naporu.
 2. Bolniki po operacijah – Po operativnih posegih posamezniki pogosto potrebujejo rehabilitacijo, da si povrnejo moč, gibljivost in funkcijo. Fizioterapija na domu omogoča individualno prilagojene načrte zdravljenja, prilagojene in zagotavlja udobja med procesom okrevanja.
 3. Starejši posamezniki – Staranje prinaša različne izzive, kot so zmanjšana gibljivost, težave s ravnotežjem in kronična bolečina. Fizioterapija na domu se ukvarja s temi težavami in daje poudarek na preprečevanje padcev, izboljšanje gibljivosti in splošno dobro počutje starejših oseb v domačem okolju.
 4. Posamezniki z kroničnimi stanji – Ljudem, ki živijo z dolgotrajnimi boleznimi (artritis, nevrološke motnje ali respiratorne bolezni), lahko fizioterapija na domu nudi stalno podporo, strategije obvladovanja bolečin in prilagojene vaje za izboljšanje kakovosti življenja.

Problematike, ki jih obravnava fizioterapija Ljubljana, zajemajo širok spekter, med njimi:

 1. Mišično-skeletne poškodb (Fizioterapija je učinkovita pri zdravljenju različnih poškodb, kot so nategi, izpahi, zlomi in neravnovesja mišic. Cilj je zmanjšanje bolečin, obnovitev funkcionalnosti in spodbujanje celjenja s ciljno usmerjenimi vajami, ročno terapijo in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami)
 2. Nevrološke bolezni (Fizioterapija ima pomembno vlogo pri rehabilitaciji posameznikov z nevrološkimi motnjami – možganska kap, poškodbe hrbtenjače, multipla skleroza ali Parkinsonova bolezen. Osredotoča se na izboljšanje motoričnega nadzora, ravnotežja, koordinacije in splošne funkcionalnosti)
 3. Obvladovanje kronične bolečine (Fizioterapevti pri delu uporabljajo različne tehnike, kot so ročna terapija, elektroterapija in terapevtske vaje za pomoč posameznikom pri obvladovanju kronične bolečine, ki jo povzročajo fibromialgija, bolečine v hrbtu ali poškodbe zaradi ponavljajočih se obremenitev)
 4. Respiratorne bolezni (Fizioterapija z vajami za dihanje, tehnikami čiščenja dihalnih poti in fizioterapijo prsnega koša pomaga posameznikom z respiratornimi boleznimi – astma, kronična obstruktivna pljučna bolezen (KOPB) ali cistična fibroza)

Kakšne prednosti ima fizioterapija na domu?

Fizioterapija na domu prinaša številne koristi za posameznike, ki potrebujejo rehabilitacijo in terapevtsko oskrbo. Tu so nekatere ključne prednosti:

 • Praktičnost in dostopnost – Fizioterapija na domu odpravlja potrebo po vožnji pacientov do klinike, pri čemer se prihrani na času in naporu. Posebej koristna je za posameznike z omejeno mobilnostjo, težavami pri prevozu ali tiste, ki živijo na oddaljenih območjih. Terapije v domačem okolju zagotavljajo praktičnost in enostaven dostop do rehabilitacijskih storitev.
 • Osebna obravnava – Fizioterapija Ljubljana omogoča prilagojene načrte zdravljenja, ki so  prilagojeni posebnim potrebam posameznika. Fizioterapevt lahko oceni domače okolje, dnevne rutine in dejavnike življenjskega sloga, na podlagi česar nato načrtuje prilagojen rehabilitacijski program.
 • Udobje in domače okolje – Zdravljenje v udobju lastnega doma spodbuja sprostitev, kar vodi v večje udobje in sodelovanje pacienta. Domače okolje lahko zmanjša tesnobo in stres, kar izboljša celotno terapevtsko izkušnjo.
 • Boljši rehabilitacijski rezultati – Kontinuiteta oskrbe, ki jo zagotavlja fizioterapija na domu, omogoča pogostejše in redne terapije, kar lahko pripomore k izboljšanim rehabilitacijskim rezultatom. Redna in stalna terapija lahko pospeši okrevanje, izboljša gibljivost in poveča funkcionalne sposobnosti.
 • Prilagojeni programi vadbe – Fizioterapevti lahko paciente in njihove negovalce poučijo o specifičnih vajah in aktivnostih, ki jih lahko izvajajo doma. To omogoča posameznikom, da aktivno sodelujejo pri svojem okrevanju, kar pa posledično spodbuja samostojno obvladovanje.
 • Ekonomičnost –  Fizioterapija na domu lahko pomeni prihranke v primerjavi s terapijami v kliničnem okolju, saj odpravi stroške prevoza in zmanjša potrebo po daljših obiskih klinike. Prav tako zmanjšuje potrebo po pomoči negovalca, kar zmanjšuje celotno finančno breme pacienta.

Potek fizioterapije na domu

Fizioterapevtska obravnava in rehabilitacija, ki jo izvaja podjetje Therapia, d. o. o., sta prilagojeni glede na individualne potrebe klienta. Pri tem je prvi pregled brezplačen, pred začetkom rehabilitacije pa se oceni fizično stanje, sledi natančen pregled klientove zdravstvene dokumentacije in temeljit pogovor z njim in njegovimi svojci (če gre za starejše osebe). Že hitro na začetku se zastavijo cilji, ki jih s fizioterapijo želijo doseči, in že na prvem pregledu se določijo dnevi in ure, ob katerih bo fizioterapija (Ljubljana) potekala. Strokovno usposobljeni terapevti klienta vseskozi motivirajo ter z njim vzpostavljajo pozitiven odnos.

V katerih mestih je fizioterapija na domu na voljo?

Če vas zanima fizioterapija, Ljubljana ni edino mesto, v katerem jo podjetje Therapia d. o. o. izvaja.

V podjetju Therapia, d. o. o. se trudijo, da je fizioterapija (Ljubljana je samo eno od mnogih mest, v katerih nudijo svoje storitve) dostopna čim več ljudem. Njihovi fizioterapevti delujejo v Mariboru, Celju, Laškem, Žalcu, Domžalah, Kranju, Radovljici, na Jesenicah itd.

Kakšne so čakalne dobe?

Fizioterapija si pri nas večinoma izvaja v ambulantah, kjer je na voljo le omejeno število diplomiranih fizioterapevtov. Zaradi njihove prezasedenosti prihaja do čakalnih dob. Fizioterapija Ljubljana (zaradi možnosti izvajanja na domu) s prostorom ni omejena. V primeru povečanja povpraševanja po njihovih storitvah, fizioterapija Ljubljana zaposli novega terapevta, ki ga nato po svoji zelo učinkoviti fizioterapevtski metodi v delo tudi ustrezno uvede.

Tako boste v podjetju Therapia, d. o. o. na vrsto prišli skoraj takoj.

Fizioterapija Ljubljana, ki se izvaja na domu, odpravlja potrebo po obisku pacientov v klinikah, kar je še posebej koristno za tiste z omejeno mobilnostjo, kroničnimi stanji ali zasedenimi urniki. Z vključevanjem strokovnjakov – usposobljenih fizioterapevtov – v domače okolje pacientov, ta pristop zagotavlja celostno izkušnjo rehabilitacije. Domače okolje omogoča prilagojene načrte zdravljenja, ki upoštevajo individualne življenjske sloge, dnevne rutine in edinstvene izzive, kar omogoča celovit in učinkovit proces zdravljenja. Fizioterapija na domu spreminja način, kako pristopamo k rehabilitaciji, in omogoča posameznikom, da ponovno pridobijo nadzor nad svojim zdravjem ter počutjem.

Rate this post