Vnetje dlesni je lahko nevarno

Dlesni lahko krvavijo in se vnamejo, takrat je to znak za resne težave, kar si lahko preberete na tej povezavi https://luxdental.si/vnetje-dlesni/. Če dlesni krvavijo, boste potrebovali nasvet izkušenega zobozdravnika in to čim prej, da ugotovi, kaj je vzrok tem težavam. Da dlesni krvavijo je najpogosteje vzrok obloga iz bakterij. To lahko opazite tudi, če imate medzobne ščetke in jih nekaj časa ne uporabite, pride do krvavitve, ko si temeljiteje operete zobe. Zato mora biti ustna higiena redna, takoj po vsakem obroku in temeljita.

dlesni

Dlesni začnejo krvaveti, ko se nabere veliko bakterij na zobeh, dlesnih in med zobmi. Mehke zobne obloke lahko odstranimo s pravilnim načinom ustne higiene, ki jo moramo izvajati po vsakem obroku. Zato je najbolje jesti manjkrat ter takrat očistiti zobe, dlesni in prostore med zobmi, To storite z mehkimi krtačkami različnih oblik in medzobnimi ščetkami ter nitkami. Izberite tudi pravo zobno pasto. Pazite, ko čistite dlesni, da to počnete v smeri proti zobem in da uporabite mehke krtačke ter zelo nežne potege, da dlesni ne ranite.

Bakterije se hitro pretvorijo v zobne obloge, ki jih je zelo težko odstraniti in nazadnje nastane zobni kamen, ki ga lahko odstrani le zdravnik ali ustni higienik. Če so te zobne bloge debele in nevarne, da nastaja že paradontoza, potem je edina rešitev dober ustni higienik. Pro tem pa tudi dlesni močno krvavijo. To pomeni, da se je začelo nevarno vnetje, ki lahko povzroči propad tkiva in izgubo vaseh zob. Razvijejo se lahko različne bolezni v ustni votlini.

Zobni kamen se različno odstranjuje pri različnih ljudeh. Odvisno je, kako hitro nastaja in kakšna je bolezen. To vam pove zdravnik, ki vas naroči naslednjič na kontrolo takrat, ko meni, da bo prišel čas, da se zopet naredi poseg. Zato je dobro, da greste na kontrolni pregled točno takrat, ko vas je naročil.

Rate this post