Dobra cena kablov – znebite se odpadnih kablov

Dan danes si nobenega doma, proizvodnje ali podjetja ne predstavljamo brez raznovrstnih strojev, aparatov in naprav. K tem pa sodijo tudi številni kabli, ki so sprva izredno uporabni, nato pa se obrabijo ali poškodujejo in ste jih primorani zamenjati. Na tak način pa se vam začnejo doma, v poslovnem objektu ali gospodarskem obratu nabirati odpadni kabli. Ti na prvi pogled izgledajo le kot kup nepotrebne nesnage, s katero ne veste, kaj bi naredili. Ampak to ni nujno, da je tako!

Odpadni kabli namreč niso zgolj nepotreben odpadek. Zelo enostavno jih lahko prodate in za njih dobite tudi zelo pošteno ceno. Poleg tega pa poskrbite še za okolje, saj bodo kabli ustrezno reciklirani. V nadaljevanju vam predstavimo, kaj so odpadni kabli, kako se jih reciklira, kako jih lahko prodate ter kakšna je cena kablov.

cena kablov

Kaj so odpadni kabli?

Pod odpadne kable štejemo praktično vse vrste kablov, tako bakrene kot tudi aluminijaste, svinčeno-bakrene, energetske, bakrene kable z vtikači ter ostale kable. To so na primer kabli v proizvodnjah, vse inštalacije, polnilci, podaljški, USB kabli, kabli za sesalce in televizije, mehke žice. Pa tudi kabli, ki ostanejo ob rušenju objektov ali kabli od aparatov, ki ne delujejo več. Odpadni pa so predvsem zaradi tega, ker so zastareli, poškodovani ali pa niso več primerni za uporabo. Pa je to res, da niso več uporabni?

Številni kabli, za katere mislite, da so odpadni, so s tehničnega vidika lahko še povsem dobri. Morda imajo res krhko izolacijo ali pa je barva kabla spremenjena oziroma ne ustreza več veljavni zakonodaji, ampak ti kabli so lahko še vedno uporabni. Obstajajo namreč podjetja, ki tovrstne odpadne kable odkupujejo in jih ustrezno reciklirajo. Imajo posebno tehnologijo, s katero se lahko odpadne kable enostavno predela in se jih ponovno uporabi. S tem pa se lahko prepreči, da bi se ti odpadni kabli posledično odlagali v naravi ali na deponijah ter onesnaževali okolje.

Kakšne kable je možno prodati?

Eno takšnih je tudi podjetje Krizant d. o. o., ki nudi celovite in kakovostne storitve v panogi odpadnih surovin, med katere spada tudi odkup kablov. Odkupujejo različne vrste kablov – vse od bakrenih, aluminijastih in svinčeno-bakrenih kablov pa tudi do takšnih z vtikači, internetne in optične kable. Zanimajo jih eno-, dvo- ali večžilni kabli vseh oblik in velikosti.

Kot izpostavljajo, pa je pri odkupu najbolj pomembno to, kakšna je sredica posameznega kabla. Nekateri kabli imajo namreč v sredini okrog 70 odstotkov bakra, spet drugi ga imajo zgolj nekaj čez 30 odstotkov bakra. Določeni kabli so polnjeni s slovitim bakrom millberry, spet drugi z mešanico bakra in svinca ali aluminija. Od tega so nato posledično odvisni tudi sprejemni pogoji in pa seveda cena kablov. Kako pa potem dejansko izgleda sam odkup?

cena kablov

Kako poteka odkup kablov?

V kolikor imate večje količine kablov in menite, da so ti še dovolj kakovostni za prodajo, poteka le ta po že dlje časa ustaljeni praksi. In sicer postopek se začne tako, da najprej pregledate, kakšne kable sploh imate na voljo in kolikšna je količina teh kablov. Potem je potrebno pregledati tudi, v kakšnem stanju so kabli, ali so morebiti že olupljeni, ali so zelo uničeni, kakšna je njihova kakovost. Ko imate zbrane te podatke, je najbolje, da se obrnete na podjetje in jih povprašate o možnosti odkupa.

Njihovi strokovnjaki vam bodo znali najbolj ustrezno svetovati. Po pogovoru z vami pa bodo izvedli tudi podroben pregled kablov in sami določili njihovo kakovost ter posledično tudi, kakšna bo cena kablov. Z njimi se morate med drugim dogovoriti tudi glede lokacije kablov. Če imate le nekaj kablov, jih lahko pripeljete sami. Če jih imate res velike količine, pa se lahko z njimi dogovorite, da pridejo na ogled kar na vašo lokacijo.

Kakšna pa torej je dejanska cena kablov? Koliko menite, da lahko zaslužite s tem, da prodate odpadne kable?

Kakšna je cena kablov?

Kot že zgoraj omenjeno, je sama cena kablov odvisna od več različnih dejavnikov. Razlikuje se tako od same sredice v kablih kot tudi od količine in ohranjenosti kablov. Pri kablih, ki so izdelani iz bakra, pa je cena kablov precej odvisna še od trenutnih cen te surovine na svetovnem trgu.

V grobem velja, da so bolje plačani kabli, ki imajo v sredici bolj kakovosten baker oziroma več bakra. Prav tako bolj cenjena ‘roba’ so kabli, ki so že olupljeni oziroma brez izolacije. Je pa vendarle pri tem dobro izpostaviti, da je baker trenutno zelo cenjena kovina, ki jo gospodarstvo potrebuje. Zato posledično tudi cena kablov v skladu s tem, da se baker potrebuje, sploh ni nizka in se prodaja kablov dan danes dejansko tudi splača.

Ne glede na to pa se točna cena kablov vedno poda šele po samem ogledu kablov. Torej, koliko lahko zaslužite z vašimi kabli, boste izvedeli po tem, ko bodo strokovnjaki ocenili sestavo kablov, morebitne poškodbe, onesnaženost, spremenjene lastnosti in podobno.

Kljub temu pa velja, da poteka sama prodaja kablov zelo hitro in preprosto. Strokovnjaki na spletni strani OdkupKablov.si so ažurni in bodo vaše kable hitro ocenili ter podali možnosti odkupa. Poleg tega pa so poznani po tem, da so iskreni in, da je njihova odkupna cena kablov poštena. Ne odlašajte torej in jih kontaktirajte.

cena kablov

Rate this post