Agavin sirup

Danes vemo, da beli sladkor ni najbolj zdrav za uporabo. Sploh poznate agavin sirup, ali ste že slišali zanj? Nekateri so bel sladkor že zdavnaj izključili iz jedilnika in uporabljajo za sladkanje jedi ali čajev druge sestavine, ki so mogoče bolj zdrave. Vedno več posega po agavinem sirupu in so zelo zadovoljni, saj je tudi bolj zdrav.

agavin sirup

Mislim, da ste že kje zasledili agavin sirup, ampak niste vedeli zakaj ga uporabit. Mogoče boste od danes naprej ga kupili in bo redno na vašem jedilniku. Če boste začeli uporabljat agavin sirup vedite, da je bolj zdrav od kakršnega koli sladkorja. Podoben je kokosovem in rjavem trsnem sladkorju, ampak še vedno je bolje uporabiti agavin.

Mogoče ne veste, kako se sploh prideluje sirup iz agave. Pridelujejo ga iz rastline agava, ki pa ne sme biti mlada rastlina, ampak mora biti stara vsaj sedem let, lahko pa tudi dva krat več. Takrat odrežejo mesnate liste in ostane agavin srž oziroma jedro, in iz njega pridobivajo sok. Ampak takrat se še delo nadaljuje, da pridejo do agavinega sirupa. Ta proces izdelovanja kar traja in je potrebno bit natančen, da dobijo agavin sirup.

Vedite, da če uporabljate sirup iz agave ne dviga raven sladkorja v krvi, zato je še kako dober za uporabo in zdravo življenje. Saj danes je še kako dobro gledat na zdravo prehrano in gledamo s čim lahko katere sestavine zamenjamo z zdravimi. Tako je tudi pri belem sladkorju, če bi radi bolj zdravo živeli, ga lahko kar zamenjamo. Sirup lahko dobimo danes skoraj že v vseh trgovinah, malo poglejte po policah in boste videli. Lahko si še danes naredite dobre bananine palačinke iz ajdove moke ter gor polijete agavin sirup. Dober recept lahko poiščete na strani nadlani v kulinariki ter uživate zdravo hrano z dodatkom sirupa iz agave.

Rate this post