Kakšna bodo vaša vhodna vrata?

Vhodna vrata so ogledalo hiše in so lahko preprosta ali umetelna, odvisno, kaj bi radi prišleku povedali, ko pride do vratih vrat. Nekateri imajo oradi običajna, klasična, nekateri izrezljana in okrašena, nekateri pa moderna in pametna. Kakšna vhodna vrata pa boste pri vas imeli? Najbolje je, da so varna v prvi vrsti, če se le da pa udi naravna in lepa, da sodijo k celotni hiši in njeni okolici.

Plastična vhodna vrata so precej pogosta izbira zaradi cene, ker so najcenejša, vendar se že na daleč vidi, da so plastična in običajno jih ni veliko na izbiro, kombinirana os lahko z raznimi stekli ni so največkrat bela ali rjava. So neka imitacija lepih lesenih vhodnih vrat ampak, ko jih primete in odpete, takoj veste po teži, da os plastična in votla. To pa je lahko problem, če vanje prileti kaj težkega in ostrega na primer med nevihto ali potresom se bodo zagotovo razbila. Plastika je zelo krhka.

vhodna vrata

Železna vhodna vrata so težka in dejansko neprebojna, primerna so bolj za graščine, posesti, ki morajo biti res varovana, za delavnice in trgovine, skladišča, skratka tam, kjer se potrebuje res velika trdnost in morajo zdržati nalet na premer viličarja ali kakega nepridiprava. Lažja so aluminijasta vrata, ta so bolj pogosta v uporabi.

Lesena vhodna vrata pa so kraljevska, ker so naravna, zelo lepa, lahko umetelno izrezljana ali pa preprosta, odvisno kaj hočete, pobarvana s katero koli barvo in so naravna, ekološka, pa tudi zelo trdna in zdržijo velike nalete. Največkrat sel judje odločajo za lesena vhodna vrata, ki so lahko kombinirana tudi s steklom, ki so v modi že od nekdaj in ne bodo nikoli šla iz mode.

Zdržijo tudi res dolga desetletja in če si pravilno zaščitena tudi več generacij. Nedvomno so vredna svojega denarja in investicije, vašim obiskovalcem pa bodo jemala dih.

Rate this post