Ultrazvok vratnih žil

Se vam mogoče dogaja, da imate večkrat vrtoglavico ali pride do omotice. Ali ste mogoče kdaj izgubili že nenadoma zavest? Ne se igrat, stopite do vašega zdravnika da vidi kaj je narobe. Najverjetneje vas bo poslal na ultrazvok vratnih žil, postopek je ne boleč ter hitro opravljen.

ultrazvok vratnih žil

Mogoče se komu zdi malo čudno, ko omeniš vrtoglavico, na koncu pa moraš it na ultrazvok vratnih žil. Vemo, da je v vratu ogromno žil, ki pa se nahajajo takoj pod kožo. Zato je najlažje tukaj videti ter diagnostika nam hitro pove za težave. Vseeno, kje se izvaja ultrazvok ali je to na trebuhu ali vratu je popolnoma ne boleč postopek. Ženske katere smo že rodile, vemo kaj pomeni ultrazvok in kako poteka. Zato za ultrazvok vratnih žil ne rabite bit nič posebej pripravljeni ali na tešče. Lahko zjutraj jeste zajtrk, pijete kavo brez problema. Postopek se izvaja ambulantno, ležite na hrbtu, edino vratni del morate imet razgaljen, da lahko ne moteno izvajajo ultrazvok.

Na vrat vam zdravnik, ki izvaja ultrazvok stisne gel nato pa s posebno sondo se sprehaja po vašem vratu. Za pregled vašega ožilja, morajo na vratu opravit postopek, da lahko ugotovijo težave, ki vas mučijo. Lahko na tak način tudi ugotovijo težave za možnost razvoja srčnih žilnih bolezni. Vsako težavo, ki vas pesti lahko opazijo, ko boste dobili napotnico za ultrazvok. Mogoče se skriva kakšna bolezen žil ali česa podobnega in vas nič ne boli, ko boste na ultrazvoku vratnih žil pa se lahko najde tudi skrita težava. Nič se ne bojte ne postopka ne bolezni. Zdravstvo je danes že napredovalo, zato vas bodo ozdravili. Ultrazvok vam ne bo pustil nobenih stranskih učinkov, ni škodljiva preiskava, saj tudi nosečnice lahko in tudi hodijo na ultrazvoke. Zdravnik pa bo ocenil vaše stanje in vas bo pravi čas napotil, ko bo to potrebno.

Rate this post