Kaj je udarni vijačnik in zakaj ga nujno potrebujete

Udarni vijačnik je vrsta akumulatorskega vrtalnika, vendar ima namesto standardne 13-mm vpenjalne glave 1/4-colno držalo za šestrobe nastavke, ki drži majhne nastavke izvijača. Kje dobite kakovosten udarni vijačnik – kovinoprodaja.si je spletna stran, kjer si preberete vse parametre in izberete pravega za sebe. Vsi so povezani z visokim navorom, skupaj z visoko stopnjo udarca. Tipičen udarni vrtalnik bo proizvedel višje ravni navora kot celo vrhunski kombinirani vrtalnik. Uporabljajo rotacijsko silo, kot običajni vrtalniki, vendar imajo poleg tega te dodatne prednosti.

 udarni vijačnik

Zaradi navora, ki vam je na voljo, boste običajno lahko hitro zavili dolge, široke in velike vijake v najtrše materiale. Druga ključna lastnost in prednost, na katero morate biti pozorni pri izbiri akumulatorskega udarnega vijačnika, je dolžina glave. Ker boste svoj udarni vijačnik včasih uporabljali v tesnih, nerodnih prostorih, krajša kot je glava, tem bolje. Cenovno dostopnejši bodo imeli eno hitrost in to je v redu. Vendar pa sta za več finosti, hitrosti in navora priporočljivi 2 ali več hitrosti.

Z vsakim vrtenjem držala nastavkov motor izvaja udarce skupaj z visokimi ravnmi navora. In vse to prihaja iz akumulatorskega orodja, ki ima običajno zelo kompaktno dolžino glave, zaradi česar je popolno za vijačenje vijakov v tesnih kotih ali na težko dostopnih mestih.

Makita je majhen in kompakten udarni vijačnik s popolnoma brezkrtačnim motorjem. Z lahkoto bo dosegel vsa tesna in težko dostopna mesta. Izvede lahko 170 Nm navora in je sposoben zaviti lesne vijake do 125 mm naravnost v les brez vodilne luknje. Druge funkcije vključujejo drsno vpenjalno glavo z enim dotikom, električni zavoro in delovno lučko LED. Za mnoge je njihov udarni vijačnik del kompleta, ki ga morajo imeti v škatli z orodjem. S pritrjenim desnim nastavkom bo celo izvrtal luknje.

Če delate na delovnih mestih, ki zahtevajo zavijanje tovora vijakov ali dolgih vijakov v trd material, potem bi ga zagotovo morali imeti. Idealni so za gradnjo streh, privijanje tal iz vezanega lesa in drugo. Torej, kaj je vaša izbira?

Rate this post