Kakšen šotor bi bil za vas primeren in zakaj?

Šotor je pomemben del kamping opreme za vsakega popotnika, pa naj potuje z avtom, motorjem, kolesom, peš ali javnimi s prevoznimi sredstvi. Nekateri ga imajo kar ves čas v avtu za vsak slučaj, če jih piči kam pobegniti na izlet. Na tej povezavi je na izbiro kakovostna oprema za kampiranje, ki vam pride prav tako za kampiranje v kampih kot tudi na domačem vrtu ali travniku, če pride taka situacija, da se ne more potovati. Kakšen šotor boste nabavili, pa je odvisno od vaših potreb in želja.

Če ste samska oseba, potem boste potrebovali majhen šotor za dve osebi, ta je dovolj prostoren, če pa ste večje postane, potem si vzemite takega za tri osebe, ker je malo večji, daljši in boste imeli v šotoru še dovolj prostora za poemo ter obleko, če bo zunaj deževalo bo vse na suhem, tudi hrana. No v divjini ni pametno hrane imeti pri sebi, ker vas lahko kaj hitro najde kakšna lačna žival, zato je pravilo v divjini, da se hrana od šotora oddalji vsaj 50 če ne 100 metrov. Tak šotor imate tudi lahko, če ste v dvoje.

šotor

Če pa ste družina, boste potrebovali veliko večji in višji šotor z več spalnicami in prostori še za kuhinjo ali druženje. Tako lahko izberete za 6 ali več oseb in če vas je manj, ni treba na montirati obe spalnici ampak eno pustite doma pa potem tak prostor uporabite za kaj drugega potrebujete.

Priporočamo šotor, ki je kakovostne in ima več plasti ter je primeren za veliko dežja, sneg, hude vremenske razmere, kajti taki res dobro zdržijo vse tegobe in ne premočijo. Dobro je tudi, da ga dvignete s tal in da ga postavite nekam, kjer ne bo pridrvela voda in ga zalila. Preden ga nabavite malo pogooglajte in preglejte, kakšne izkušnje imajo drugi in kaj vas lahko čaka.

Rate this post