Pleničke so stalne spremljevalke dojenčkov

Če ste ravnokar postali starši, potem so vam pleničke zelo dobro poznane. Pa veste, da na trgu obstajajo različne vrste pleničk, nekatere med njimi so izdelane iz materialov, ki za otroško kožo niso najbolj primerne, nekaj povsem drugega pa so eko pleničke, ki so narejene iz popolnoma naravnih materialov in zato otroški koži prijetne – preverite ponudbo izvrstnih eko pleničk na spletni strani www.vitababy.si/kategorija-izdelka/eko-plenice/. Tudi če sami (še) nimate otrok, so eko plenice zagotovo odlična izbira za darilo ob rojstvu otroka, saj jih bodo novopečeni starši potrebovali na pretek.

Z rojstvom otroka se svet popolnoma spremeni

Rojstvo otroka je zagotovo eden izmed najlepših trenutkov v življenju odraslega človeka, ki nam za vedno ostane v spominu. Naj bo otrok načrtovan ali ne, prav vedno nam zvabi smeh na lica. Sicer rojstvo otroka prinese kar nekaj konkretnih sprememb v vsakdanjo rutino – vsaj v prvem letu lahko pozabite na mirne noči z blagodejnim spancem, na novo boste morali postaviti svoje prioritete, manj bo časa za druženje s prijatelji ali pohajkovanja po svetu, veliko več pozornosti boste morali nameniti svojemu malemu zakladu, izlete boste morali vedno v naprej načrtovati ipd., a ves ta trud in neprespane noči so poplačane, ko prvič zaslišite besedo »mama«, »oči«, ko vam otrok izpove ljubezen, ko se skupaj z njim iz srca nasmejite … Z otrokom ob sebi vam nikoli ne bo dolgčas, sploh v prvih letih življenja, ko bo spoznaval svet, uganjal lumparije, vas občasno jezil z vprašanji »zakaj«, »kako« ipd., no, ko bo zrastel pa boste imeli spet povsem nove skrbi (veliki otroci, velike skrbi pravijo).

pleničke

Vsaj v prvem letu, ali letu in pol, brez pleničk ne boste mogli nikamor.

Kljub vsem tegobam in težavam, ki jih prinese otrok, pa se boste zagotovo spominjali zgolj neštetih lepih trenutkov, ki ste jih doživeli z njim in zdelo se vam bo, da se življenje kar prehitro odvija – še včeraj ste svojo štručko prinesli iz porodnišnice, danes pa že spremljate, kako male nogice prestopajo šolski prag.

Pleničke so »obvezna oprema« vsakega novopečenega starša

Dejstvo je, da dojenčki še ne znajo uporabljati stranišča (ali vsaj kahlice), zato vse biološke potrebe opravljajo v pleničke. Vsaj v prvem letu, ali letu in pol, brez pleničk ne boste mogli nikamor, pa naj se odpravljate na vrtno zabavo k prijateljem, v gledališče, po nakupih, v zabaviščni park, na počitnice … Dojenčku pač ne morete reči »zdaj za dve uri ne smeš lulati in kakati«, saj vas ne bo razumel, poleg tega pa še ne more popolnoma nadzorovati teh osnovnih bioloških potreb. Torbica z opremo za previjanje naj bo torej vedno pri roki, pa le glejte, da jo boste vedno napolnili – da ne boste potem sredi zabaviščnega parka ugotovili, da vam je zmanjkalo pleničk!

Pleničke morajo biti iz materialov, ki ne dražijo dojenčkove kože

Če se sprehodite med policami v trgovini in se ustavite na oddelku z opremo za dojenčke, boste kaj hitro ugotovili, da obstaja nešteto vrst, ali bolj rečeno znamk, pleničk in če je to šele vaš prvi tovrsten nakup, se boste kar težko odločili, katere pleničke bi bile najboljše za vašega otroka.

pleničke

Torbica z opremo za previjanje naj bo vedno pri roki.

Dobro je vedeti, da je dojenčkova koža veliko bolj občutljiva kot pa naša – sicer je po sestavi povsem enaki naši, odrasli koži, a je veliko tanjša, kar privede do večje občutljivosti. Otroška koža se sicer zelo hitro obnavlja, a je bolj prepustna in manj odporna na bakterije, zato se spremembe na koži kaj hitro poznajo. Plenice so v konstantnem stiku s kožo, zato je zelo pomembno, katere izberemo. Pri pleničkah je največja nevarnost ta, da pride do pleničnega izpuščajo, ki lahko povzroča nemalo težav, predvsem pa je za dojenčka zelo nadležen in moteč. Zaradi vsega tega morate biti pozorni na to, da izberete plenice, ki so narejene iz materialov, prijaznih do otroške kože. Plenice naj bodo narejene iz okolju prijaznih materialov, naj bodo dobro vpojne, nikakor pa ne smejo vsebovati toksičnih snovi ali plastike. Otroku morajo nuditi izvrstno zaščito pred prepuščanjem in to ne glede na to, ali se veliko premika ali pa zgolj leži.

Ekološke plenice, izdelane iz lesene celuloze, so odličen primer kakovostne in otroku (pa tudi okolju) prijazne plenice. Tovrstna plenička je popolnoma naravna, hkrati pa nudi odlično absorbcijo, skrbno izbrani materiali pa preprečujejo draženje kože ali nastanek pleničnega izpuščaja. Tudi ostale plasti plenice so narejene iz naravnih materialov, ki nudijo zračnost ter prijeten občutek na koži.

pleničke

Plenice naj bodo narejene iz okolju prijaznih materialov, naj bodo dobro vpojne, nikakor pa ne smejo vsebovati toksičnih snovi ali plastike.

Če se malce pošalimo, bi lahko rekli, da skupaj z dojenčkom v paketu dobimo tudi pleničke. Praktično od prvega dne pa do približno drugega leta starosti bodo plenice stalen spremljevalec vašega otroka in ker so plenice nenehno v stiku s kožo, je zelo pomembno, iz kakšnih materialov so narejene. Otroška koža je veliko bolj občutljiva kot pa koža odraslih, zato lahko hitreje pride do izpuščajev, vnetij ipd. Vse te nevšečnosti lahko preprečite s kvalitetnimi plenicami, ki so lahko tudi za večkratno uporabo.

Verjamemo, da vam ni vseeno za vašega otroka, zato boste zanj posegli le po najboljših in najkakovostnejših pleničkah.

Rate this post