PLA filamenti za 3d tiskalnike so lahko biorazgradljivi

PLA filamenti za 3d tiskalnike so snovi, ki jih uporabi tri dimenzionalni tiskalnik, da natisne predmet, ki smo ga programirali na računalniku. PLA je polilaktična kislina in je filament, katerega je enostavno natisniti in je primeren tudi za začetnike. PLA filamenti za 3d tiskalnike ima nižjo temperaturo tiskanja kot material imenovan ABS. Pri tiskanju in kasneje ne prihaja do popačenj, kot je to v navadi pri drugih materialih. Materialov za tiskanje s 3D tiskalniki je precej, najbolj uporabljan pa je prav PLA flament.

PLA filamenti za 3d tiskalnike

PLA filamenti za 3d tiskalnike

PLA filamenti za 3d tiskalnike so zelo različni, v prvi vrsti lahko izbirate med različnimi debelinami filamenta ter tudi med raznimi barvami. Z njim boste lahko natisnili vsak želen predmet, od raznih figuric, igrač, tudi pohištva in še marsikaj, kar vam pade na pamet, le hrane se še ne da natisniti s temi umetnimi materiali. Obstajajo sicer že biorazgradljivi materiali, ki so naravi in okolju prijazni ter se nenevarno razgradijo, ko se jih odvrže ter vsebujejo tudi nekaj naravnih vlaken, na primer rastlinskih ali lesnih.

PLA filamenti za 3d tiskalnike so različnih dolžin ter za različne namene, nekateri kot je omenjeni pa so precej univerzalni in se jih splača nabaviti, cene pa so dokaj zmerne in zanimive. Če ste začetniki lai pa tudi že profesionalci v tem poslu 3d tiskanja vam vseeno priporočamo, da se obrnete na strokovnjaka glede tovrstnega tiskanja in materialov, kateri tiskalniki katere podpirajo in kaj se najbolj splača za to, kar bi vi radi natisnili.

PLA filamenti za 3d tiskalnike so materiali prihodnosti in bodo v uporabo  vedno več ter vedno bolj pogosto, čez čas bi se znalo zgoditi da bo vsako gospodinjstvo imelo tak tiskalnik doma in do vsak lahko po načrtu, ki bo že izdelan lai pa ga bo izdelal sam, natisnil kakšen predmet, ki ga potrebuje ali rezervni del za stroj, igračo, pohištvo in podobno.

Rate this post