Kako izbrati primeren komplet uteži?

Komplet uteži je namenjen intenzivni vadbi za različne vaje. Običajno se začne z lažjimi in se vaje stopnjuje do težjih. Kakovosten komplet uteži, ki vsebuje uteži od 5 do 15 kg, je namenjen tudi družinam in večjim skupinam, kjer je več različnih ljudi z različnimi sposobnostmi, močjo ter starostjo, ki lahko različno težo dvignejo. V kompletu so različne uteži. Tudi kompleti se med seboj razlikujejo. Največkrat je v njih serija okroglih ali več kotnih uteži. Nekatere so enoročne, druge pa dvoročne odvisno je, zakaj jih boste potrebovali. Za vaje so primerne enoročne, za dvigovanje uteži pa dvoročne.

komplet uteži

Ko boste izbirali komplet uteži, najprej poglejte, koliko in katere uteži komplet vsebuje. Če zadovoljuje vaše potrebe in pričakovanja, je ta komplet za vas pravi. Če pa ne, se ozrite po drugih kompletih in eden bo zagotovo za vas to, kar iščete. Vsekakor se lahko obrnete tudi na prodajalca z  vprašanjem, če ne najdete tega, kar iščete in svetoval vam bo, kaj lahko kupite. Lahko pa vam nabavi posebej komplet po želji, če ima takega proizvajalcev na razpolago.

Komplet uteži je lahko na primer takšen, da imate dva enoročna drogova z navojen, na katerega potem namestite po dve uteži. Tak komplet je priročen zato, ker imate samo dva drogova. Vse uteži pa so narejene z luknjo in jih natikate na drogova. Tako lahko regulirate težo s tem, da dodajate vse večje in težje uteži. Ali pa jih uporabljate posamično. Tak komplet uteži vam omogoča največ možnosti uporabe in ga toplo priporočamo.

Drug komplet pa na primer ima v kompleti že izdelane fiksne uteži. Na drogu sta po dve uteži ki imata skupaj določeno težo in ju ne morete spreminjati. Ko želite večjo težo, vzamete drugo utež. Te uteži so idealne za tiste, ki delate več vaj z njimi in ne samo za mišice. Z njimi boste lahko delali tudi sklece, ker so odrezane v obliki šest kotnika in niso okrogle.

Rate this post