Aktivnosti ob jezeru v Velenju vas ne bodo razočarale

Kako dobro poznate Velenje? Če ga še niste obiskali, je sedaj pravi čas, da ga obiščete in raziščete – zagotovo vas bo navdušilo dogajanje na Velenjskem jezeru, ki je še posebej živahno v poletnih mesecih, nič manj zanimivo pa ni niti samo mestno jedro in ostale zanimivosti ter znamenitosti, ki vas pričakujejo.

»Ni živleja brez Veleja« pravijo

Velenje je vedno živahno mesto, še posebej pa zaživi v poletnih mesecih, ko Velenjsko jezero privabi na stotine obiskovalcev in plavalcev oz. nasploh vodnih navdušencev. Če ste iz vzhodnega dela Slovenije vam je slovenska obala verjetno nekoliko predaleč, da bi se do nje vozili vsak vroč vikend v poletnih mesecih, zato pa lahko skočite do Velenja in se ohladite v Velenjskem jezeru, kjer vas bodo navdušili tudi z gostinsko ponudbo in vodnimi aktivnostmi. Aktivnosti ob jezeru prav nikoli ne zmanjka.

aktivnosti ob jezeru

Okolico Velenjskega jezera lahko raziskujete na kolesu.

A živahno ni samo ob jezeru – aktivnosti ob jezeru (denimo kakšni koncerti) so le ena izmed zanimivih točk za obiskovalce Velenja. Velenje vam ponuja lepo število kolesarskih poti, ki vas popeljejo po zares čudovitih točkah Velenja in širše okolice, kjer vas bodo osupnili dih jemajoči razgledi, prijazni domačini ter vedno odlična gostinska ponudba. Zapeljete se lahko skozi neokrnjene gozdove, ob rekah, ki vas bodo očarale s svojo čistostjo ali pa ob prostranih pašnikih, kjer vas morda pozdravi kakšna kravica. Če torej radi kolesarite, je Velenje več kot odlična izbira za eno- ali večdnevne kolesarske izlete za vso družino. Savinjska dolina poleg fantastičnih kolesarskih poti ponuja tudi obilo možnost za raziskovanje na dveh nogah – sprehodite se skozi to prelepo dolino, naužijte se naravnih lepot in si oglejte številne kulturne znamenitosti; na koncu pa seveda ne smete pozabiti na razvajanje svojih brbončic, za kar bo poskrbelo kar nekaj odličnih gostinskih ponudnikov.

Nenazadnje so vam iz Velenja dostopne tudi Golte, ki so pozimi priljubljeno smučišče, v toplejših mesecih pa tudi odlično izhodišče za daljše izletniške ture ali pa raziskovanje narave z najmlajšimi. Otrokom razkažite naravo, seznanite jih z rastlinami, drevesi in gozdnimi živalmi ter jih naučite ceniti naravo. Če pa se že nahajate v Velenju, nikakor ne smete pozabiti obiskati Velenjskega gradu. Gre za dih jemajočo renesančno palačo, ki se je ohranila vse iz 13. stoletja – raziščete lahko notranjost gradu, ki vas bo zagotovo osupnila z lepimi dvoranami, skozi različne razstave lahko spoznavate zgodovino gradu in dogajanja v tem koncu Slovenije, s stolpa pa boste deležni tudi nepozabnega panoramskega razgleda na okoliške pokrajine, vključno z Velenjskim jezerom in Pohorjem.

aktivnosti ob jezeru

Savinjska dolina vas ne bo razočarala.

Še ena izmed aktivnosti ob jezeru je tudi ribolov. Res je, da se v Velenjskem jezeru lahko kopate (in v ta namen je tudi prav lepo urejena plaža z vso potrebno infrastrukturo), a na delu jezera je mogoče uživati tudi v ribolovu. Ali ste izkušeni ali ne, zagotovo boste ujeli kakšno ribo, ki si jo boste lahko privoščili za kosilo ali večerjo.

Zapustite svoj kavč in se raje odpravite v naravo

Če vas nismo prepričali s ponudbo v Velenju, ne vem, kaj bi vas še lahko prepričalo. Velenje ponuja toliko aktivnosti ob jezeru kot tudi v središču mesta in v širši okolici, da bo prav vsak gotovo našel kaj zase. Zato se nikar ne prepustite udobju svojega doma, natančneje rečeno, udobju svojega kavča ali postelje, temveč se raje podajte v raziskovanje narave oz. biserov naše prelepe deželice. Velenje je lahko odličen začetek.

aktivnosti ob jezeru

Če ste že v Velenju, potem morate obiskati velenjski grad.

Velenje je zagotovo najbolj znano po Velenjskem jezeru, a mesto vam ponuja še veliko več. Res je, da je aktivnosti ob jezeru zares veliko, zato lahko cel dan preživite le na plaži, a Velenje vas bo očaralo še z marsičim, denimo s svojimi lepo urejenimi kolesarskimi potmi, dih jemajočo naravo in odlično kulinarično ponudbo. Najbolje je, da se o vsem naštetem prepričate na lastne oči. Se vidimo v Velenju!

Rate this post