Indukcijska plošča je nepogrešljiv del vsake kuhinje

Vsak navdušenec nad kuhanjem ve, da je za užitek v kuhanju in za kakovost pripravljene hrane pomemben faktor kuhinjski štedilnik danes pa vse bolj priljubljena indukcijska plošča. Se še spomnite klasičnega plinskega štedilnika? Zapletenost vžiga in njegovi različni načini, ki so za marsikoga predstavljali tudi ogroženost. Nič koliko nesreč, ki jih je plinski štedilnik povzročil zaradi uhajanja plina in povzročitev požarov je spodbudilo razmišljanje o novi kuhinjski beli tehniki. Sigurno najbolj priljubljena ta hip in stalnica proizvodov na trgu – indukcijska plošča. Indukcijska plošča je v vsak dom in kuhinjo vnesla nove razsežnosti kuhanja, predvsem pa hitrost, varnost in pa dejstvo, ki je razveselilo vsako gospodinjo, enostaven proizvod za ohranjanje čistoče. Pri nekdaj plinskih štedilnikih, ki so še vedno v uporabi vendar v vse manjši količini smo bili nemalokrat priča črni posodi, ki jo je povzročil plin, vendar odkar je na trgu indukcijska plošča, s tem nimamo več težav. Poleg razvoja indukcijske plošče, pa so proizvajalci kuhinjske posode dobili priložnost za svoj razvoj, namreč, indukcijska plošča potrebuje posodo, ki je primerna za njeno občutljivo površino. Kot smo že omenili je prednost predvsem hitrost, indukcijska plošča navdušuje vse, ki se jim v kuhinji vedno nekam mudi, saj voda zavre veliko hitreje kot pri klasičnih štedilnikih. Razvoj indukcijske plošče, pa se ni ustavil samo pri funkcionalnosti, počasi na trg pronicajo tudi nove barve, trenutno lahko na slovenskem trgu zasledimo plošče v klasični črni, nekaj malega pa je tudi že v ponudbi bele barve.

Ko se odločamo za novo kuhinjsko plošo smo vsekakor postavljeni pred veliko dilemo izbire, saj je ponudba indukcijskih plošč na trgu že zelo raznolika. Vsekakor, se investicija v nakup indukcijske plošče obrestuje, poleg hitrosti pri večini pridobimo tudi prilagajanje “rinkov”. Prilagodimo jih lahko glede na velikost posode z enostavnimi gumbi, ki nam dajejo proste roke pri ustvarjanju enostavnih in kompleksnejših jedi.